≫ 

Igrači su dobili slobodan dan, ali to nije nagrada: Šta je to Peruničić rekao pred meč sa Nemačkom?

Selektor najavio duel sa domaćinom takmičenja

  • 2

Selektor reprezentacije Srbije Nenad Peruničić izjavio je da će ekipa maksimalno jako pristupiti meču protiv Nermačke, poslednjem u grupnoj fazi, bez obzira na samo teoretske šanse za plasman u drugi krug.

Podsetimo, Orlovima je potrebna pobeda protiv Nemaca, kao i da Francuskai Koreja savladaju Rusiju i Brazil.

- Došli smo da odigramo ceo turnir, da li to bio glavni ili utešni krug. Očekivanja su da uvek damo sve od sebe, pogotovo u situaciji gde smo dosta "načeti", tako da neko drugi pruži veći doprinos nego što je dao do sada. Dobili su igrači slobodan dan posle Koreje, ali sam im rekao da to nije nagrada već rezultat ogromne potrošnje i davanja na terenu. To je naš sport, mora da boli. Gledamo napred. Ovo su lekcije, nije razočaranje - rekao je Peruničić za sajt RŠ.

On je prokomentarisao i igru Nemaca u remiju protiv Francuske.

Foto: Tanjug/AP

- To su vrhunske ekipe, kompletne u svakom smislu. Razlika je u tome što su Nemci euforični, imaju ogromnu energiju, a Francuzi stabilni i staloženi. Nemce krasi agresivnost, odbrana, puno trčanja, što se negde i uvodilo kroz Bundesligu, moderni rukomet, brzi centar i sve to. Biće zahtevno na fizičkom planu, ali svesni smo da smo taj sadašnji rukomet maksimalno koristili, to je moj način razmišljanja, tranzicija, brz centar, od toga neću odstupiti. Te kalkulacije da se prištedimo, to ne postoji, idemo punom snagom, kako se god završilo na kraju - istakao je Peruničić.

Utakmica 5. kola A grupe između Nemačke i Srbije igra se u četvrtak od 18 sati u Berlinu.

VIDEO: Peruničić posle pobede: Rukomet se ne igra 25 minuta

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    16. januar 2019 | 22:18

    Samo da ne bude 20 razlike. Žao mi je jedino Peruničića u ovoj situaciji. Našem rukometu ne pomaže ni bog otac, a kamoli čovek na mestu selektora. Selektor je bukvalno poslednja stavka koju treba analizirati. Rukomet u Srbiji očito treniraju ona za sport najmajne talentovana deca. Konstirucija, motorika, sportska inteligencija je na nivou amatera u odnosu na ostale rperezntacije. Uz sve to tehnički gledano sa njima kao da se ništa nije radilo. Rukomet je nekada privalčio i pametnu i veštu decu, ali na svim nivoima njime su se bavili i ljudi za koje se može reći da su bili prava gospoda. Već duže vreme u našem rukometu postoji samo primitivizam i seljana.

  • Titty Mcboob

    16. januar 2019 | 21:07

    Nedamo se da je rekao da rikometni nesposobnjakovic i da daje otkaz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA