≫ 

Langaro uništio Hrvate i ispisao istoriju rukometa u Brazilu: Neubedljivi Kauboji posle drame doživeli prvi poraz na SP! (FOTO) (VIDEO)

Tokom celog meča Brazil je vodio i igrao bolje, Hrvati su uspeli da se vrate, ali ne i da pobede

  • 6

Rukometaši Hrvatske doživeli su prvi poraz na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Danskoj pošto su u novoformiranoj grupi, u kojoj se bore za ulaz u polufinale, izgubili od Brazila 29:26.

Već od početka meča Brazil je igrom potpuno iznenadio protivnika. Popularni Kauboji delovali su potpuno pogubljeno na terenu što 17:13 posle prvog dela igre i pokazuje.

U nastavku viđena je slična slika. Južnoamerikanci su dominirali u svim segmentima igre, dok je favorizovana Hrvatska pravila početničke greške. Mandić je promašivao zicere posle kontre, Karačić je ispuštao loptu u napadu, dok je Duvnjaku golman Brazila branio neverovatne udarce.

Foto: Tanjug/AP

Najveću prednost od 6 golova Brazil je imao u 38. minutu, i tada je delovalo da je sve rešeno.

Ipak, posle jednog od tajm-auta, Hrvatska je poslušala savete selektora Červara, zaigrala mnogo bolje, postigla nekoliko vezanih goova i u samo nekoliko minuta, potpuno se vratila u meč.

Na samo 3 minuta do kraja bilo je i -1, ali je ponovo neverovatni golman Brazila branio nemoguće šuteve i tako, uz raspoloženog Langara strelca 9 golova, obezbedio svom timu istorijsku pobedu.

Ovaj poraz drastično je umanjio šanse Hrvatske da prođe u nastavak takmičenja, jer su sada ispre dnjih Nemačka i Francuska sa po 5 bodova. Kako bi prošli dalje, Hrvati moraju da pobede upravo domaćine turnira Nemce, kao i aktuelne prvake sveta, selekciju Francuske, što nije ni malo lak zadatak.

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gaga

    20. januar 2019 | 19:39

    nije ni cudo sto smo porazeni i mi od brazila.hrvati usli u mec misleci da ga sigurno dobijaju.zavrsise veceras ucesce na prvenstvu.

  • Bole

    20. januar 2019 | 20:01

    Bravo Brazilci !

  • Nele

    20. januar 2019 | 19:57

    Opasni Brazilci, zao mi sto ce tesko dalje ali igraju jako dobar rukomet svaka im cast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA