≫ 

Ovi što palicom idu na goloruke, što ne skočiše u more kad su šmekeri? Tamo ni štangla ne pomaže: Šapić o tuči u Splitu

Bivši vaterpolista i reprezentativac Aleksandar Šapić kaže da treba smiriti strasti uprkos svemu

  • 13

Navijači splitskog Hajduka napravili su skandal pre dva dana kada su metalnim pendrecima i drugim predmetima na Rivi napali trojicu vaterpolista Crvene zvezde.

Aleksandro Kralj se spasao skočivši u more, ali su i on i Dušan Vasić i Miloš Maksimović izvukli deblji kraj i pretrpeli stres i povrede, kada ih je zaskočila grupa huligana splitskog kluba.

- Sad ipak treba malo smiriti tenziju nakon sramnog napada na vaterpoliste u Splitu. Budala je svuda uvek bilo i biće. Vidim da su uglavnom napad i u Hrvatskoj svi osudili. A ovi što palicom idu na goloruke, što ne skočiše i u more kad su takvi šmekeri. Tamo štangla ne pomaže - prokomentarisao je Šapić nemile događaje iz Splita.

On je svojevremeno i sam bio deo incidenta koji su izazvali hrvatski navijači u finalu Evropskog prvenstva u Kralju (Slovenija) 2003. godine. Igrači Srbije i Crne Gore su tada sa tribina bili zasuti raznim predmetima, a navijači SCG i novinari su bili napadnuti na svom delu tribina.

- Rekao sam ovoj vašoj televiziji ovde je sramota. Pustili ste sa dvadeset policajaca ovde da divljaju divljaci. Šta hoćete da kažem? Naše ne puštate na granici, naši su divljaci, e pa evo ko su: vi i ovi ovde Hrvati - rekao je tada Šapić.

Tom prilikom je na meču bio i tadašnji ministar odbrane Boris Tadić koji je takođe bio fizički ugrožen, a sukob je buknuo jer je na plivalištu i oko njega bilo premalo policajaca koji bi sprečili masovnu tuču.

SCG je na kraju uzela zlato pobedom posle produžetka 9:8, dok Crvena zvezda svoj meč protiv splitskog Mornara nije ni odigrala.

VIDEO - Napadnuti vaterpolista Zvezde vikao da je Crnogorac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djoma

    11. februar 2019 | 09:22

    Fora bi bila da su sva cetvorica vaterpolista uskocili u more i da su ih iz mora cikali i provocirali..Ovi ne bi smjeli da udju u vodu jer bi ih vaterpolisti tu pojeli,a policija bi svakako brzo dosla. Sala,naravno,ali bi bila strasna fora..

  • MK

    11. februar 2019 | 09:52

    Sto se cudite tome, Hrvati su to, u grupi i s ledja su jaki...

  • Nemoj mene ja sam crnogorac

    11. februar 2019 | 10:41

    Tako je gangula.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA