≫ 

Olimpijski komitet Srbije obeležio 109. rođendan! Boža Maljković poručio sportistima: Borite se za Tokio! (FOTO)

Predednik OKS položio je lovorov venac ispred spomen ploče na mestu gde je osnovan olimpijski pokret u Srbiji

  • 0

Olimpijski komitet Srbije obeležio je danas u beogradskom hotelu Moskva 109 godina od osnivanja olimpijskog pokreta u zemlji.

Tom prilikom predsednik OKS-a Božidar Maljković je na spomen ploču ispred hotela, u kome je osnovan Srpski olimpijski klub, položio lovorov venac posle intoniranja himne "Bože pravde".

Vožidar Maljković polaže lovorov venac na mestu gde je osnovan olimpijski pokret u Srbiji; Foto: Olimpijski komitet Srbije
Božidar Maljković ispred hotela Moskva; Foto: Olimpijski komitet Srbije

- Malo je zemalja u Svetu koje mogu da se pohvale ovako dugom olimpijskom tradicijom. Generacije pre nas izgradile su ugled u međunarodnoj olimpijskoj porodici, a naši olimpijci su vrhunskim sportskim ostvarenjima ostavili dubok trag u olimpijskoj istoriji i doprineli popularizaciji Olimpijskog pokreta i Olimpijskih igara. Bogato nasleđe i više od veka duga olimpijska tradicija, svakako su dodatni motiv pri svakom novom izazovu. Zakoračili smo u predolimpijsku godinu gde sportiste Srbije očekuje najveći broj kvalifikacionih takmičenja za Tokio.

Božidar Maljković drži govor povodom 109. rođendana OKS; Foto: Olimpijski komitet Srbije

- Uz sva velika međunarodna takmičenja pred našim sportistima su i druge Evropske igre koje će se u junu mesecu održati u Minsku. Godina će biti puna velikih izazova, ali verujem da su naši sportisti i njihovi treneri tome dorasli i da će iz nje izaći zadovoljni postignutim rezultatima.

Na samom kraju predsednik OKS poželeo je sportistima Srbije uspešnu predolimpijsku godinu, puno medalja, trofeja i overenih viza za Igre u Tokiju.

- Želim im pre svega da budu zdravi, da vredno treniraju i da kada dođe vreme iskoriste prvu priliku da izbore svoje mesto u Timu Srbije za Tokio - zaključio je Božidar Maljković.

Maljković je, zajedno sa reprezentativkom Srbije u streljaštvu i prvoj iz Tima Srbije za Tokio - Zoranom Arunović, isekao "olimpijsku" tortu.

Pogledajte i fotografije:

Foto: Olimpijski komitet Srbije
Foto: Olimpijski komitet Srbije
Foto: Olimpijski komitet Srbije
Foto: Olimpijski komitet Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA