Nebesko noćno trčanje na Avali

Prva nebeska trka u 2019. godini održana je na jedinoj planini Beograda. Subota veče, 23. februar Avalski toranj i ekipa Skajraning Srbije spremno dočekuje oko 400 planinskih trkača iz 8 zemalja. Staza je imala 10,5 km sa 550 m uspona. Po rečima trkača, vrhunski markirana ruta sa reflekujućim markacijama. Zahtevna staza sa čestim promenama, miks leda i blata. Prava zimska avantura sa čeonim lampama

  • 1

Najbrži u muškoj konkurenciji bio je Dragomir Ristanović iz kluba AOK Beograd koji je ovu stazu pretrčao za sjajnih 53 minuta i 56 sekundi. Drugo mesto je zauzeo mladi Pavle Varinac sa vremenom 54 minuta i 29 sekundi; sa svojih 17 godina ovaj momak obećava. Dok je treće mesto zauzeo takmičar iz ARK Fruške gore Nenad Jovanović sa zaostatkom od jedne sekunde u odnosu na drugoplasiranog.

Foto: Skyrunning Serbia

Kod žena najbrža je bila Ivana Živković iz kluba AOK Beograd sa vremenom 63 minuta i 4 sekunde. Drugo mesto kod dama osvojila je Jelena Brezak iz Hrvatske sa vremenom od 64 minuta i 43 sekunde, dok je trećeplasirana Snežana Đurić iz Kragujevca stazu prešla za 44 sekunde sporije od drugoplasirane. Trka se boduje za nacionalnu Skajraning ligu. Najmlađi učesnik na ovoj stazi bio je Jovan Dobrosavljević sa svojih 11 godina i odličnim vremenom od 88 minuta na cilju.

Foto: Skyrunning Serbia

Posebno treba izdvojiti dečiju trku na 1,2 km koja je startovala sat ranije. U kategoriji 12+ godina kod dečaka pobeđuje Matija Grujić (7:36) a kod devojčica Nađa Uskoković (7:40). U kategoriji 9 do 11 godina kod dečaka pobeđuje Pavle Popović (6:42) a kod devojčica Jana Rajić (6:06) koja je inače i najbrža od svih učesnika. Dok u kategoriji od 7 do 8 godina kod dečaka pobeđuje Luka Grujić a kod devojčica Teodora Zdravković.

Foto: Skyrunning Serbia

Skajraning asocijacija Srbije se zahvaljuje Spasilačkom centru Srbije, za podršku i pomoć u organizaciji; kompaniji Zlatiborac, zvaničnoj hrani Skajraning lige Srbije; domaćinu manifestacije – Avalski toranj (Emisiona tehnika i veze); brendu Adidas i Intersportu,  Merino world-u / Woolona, Red bull-u i najboljem sladoledu u gradu – “Crna ovca”.

Foto: Skyrunning Serbia

Velika zahvalnost našim suorganizatorima “Gradska trkačka liga”, kao i svim volonterima koji su doprineli kvalitetu ovog događaja. Sve rezultate možete pogledati na OVOM linku.

Uspešno je startovala peta sezona nebeskog trčanja u Srbiji.

Foto: Skyrunning Serbia

Sledeća trka je na Staroj planini, više o detaljima na www.ultrakleka.com i http://www.skyrunning-serbia.com/

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA