Stena od 25 metara niče na Košutnjaku: Novi sportski objekti za buduće šampione!

Zavod za sport i medicinu sporta Srbije slavi 63 godine postojanja

  • 3

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije 8. marta proslavlja 63 godine postojanja, a već godinu dana s ponosom nosi i opravdava naziv Nacionalnog trening centra.

Ove godine Sportsko-rekreativni centar na Košutnjaku dobiće potpuno novo ruho, a Zavod za sport i medicinu sporta biće domaćin 2. Međunarodne konferencije sportske medicine Srbije, koja će od 23. do 25. maja u Sava Centru okupiti više od 1000 domaćih i inostranih stručnjaka iz oblasti sportske medicine i sportskih nauka.

Prema rečima direktora Zavoda Gorana Bojovića, ova institucija veliku pažnju poklanja kako vrhunskim sportistima, tako i najmlađima, i neprestano radi na tome da unapredi, proširi i poboljša kapacitete i aktivnosti, ali i da širi i razmenjuje otkrića, tehnologije i znanja u oblasti sportske medicine. Time direktno utiče kako na rezultate vrhunskih sportista, tako i na pravilan razvoj dece i omladine.

Foto: Promo

POČELO PROŠIRENJE SPORTSKO-REKREATIVNOG CENTRA NA KOŠUTNJAKU

-Naš dugogodišnji rad je prepoznat u novom Zakonu o sportu gde nam je dodeljen status Nacionalnog trening centra čime nam je ukazana velika čast, ali i data još veća odgovornost. Cilj nam je da Sportsko-rekreativni centar na Košutnjaku postane zona vrhunskog sporta, a nacionalni granski savezi konačno dobiju objekte i terene koji zadovoljavaju standarde međunarodnih takmičenja, tj. idealne uslove za rad i pripremu naših sportista za međunarodna takmičenja.

Zato je na 12,7 hektara predviđena rekonstrukcija postojećih, kao i izgradnja novih sadržaja – istakao je Bojović i podsetio da je ovih dana počela izgradnja stene za sportsko penjanje, a uskoro počinje izgradnja i multifunkcionalne dvorane za razne vrste sportova (rvanje, džudo, tekvondo, karate, streljaštvo i dizanje tegova).

Foto: Promo

U planu je izgradnja zatvorenog olimijskog bazena, stadion sa tribinama i zelenim krovom koji bi se koristio za rekreaciju, atletske staze i teniski klub. Krajem godine u planu je i rekonstrukcija upravne zgrade Centra za medicinu sporta, čime bi se uvezale laboratorije za medicinu, psihologiju, analitiku u sportu i INDOK odeljenje, a sve u cilju kako bi se podigao nivo usluga u okviru ove jedinstvene ustanove sporta.

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA SPORTSKE MEDICINE SRBIJE

Od 23. do 25. maja u Sava Centru biće održana 2. Međunarodna konferencija sportske medicine Srbije koju organizuje Zavod za sport i medicinu sporta RS uz podršku FIMS-a (Internacionalne Federacije Medicine Sporta) i Udruženja za medicinu sporta Srbije, a pod patronatom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Tokom šest decenija Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije je postao baza vrhunskog sporta i to u svakom pogledu. Stručnjaci iz raznih grana medicine, biomehanike, motoričkih ispitivanja, psihologije i drugih naučnih disciplina pripremaju sportiste na putu ka osvajanju medalja, redovno ih kontrolišu i prate njihov progres. Svi oni, ali i mnogi drugi stručnjaci iz Srbije i inostranstva biće učesnici 2. Međunarodne konferencije sportske medicine Srbije.

Foto: Marko Todorović

-Biće ovo sjajna prilika da se na jednom mestu okupe stručnjaci iz celog sveta, povežu popularne i aktuelne teme iz različitih naučnih oblasti sa praktičnim uputstvima i vodičima (kursevi i radionice), razviju neka nova prijateljstva i profesionalne veze između pojedinaca i ustanova. Poznato je da sportska medicina doprinosi sportskim dostignućima kao i očuvanju zdravlja naših sportista. Samim tim, naš zajednički zadatak i misija je oduvek bila razmena inovacija, tehnologija, otkrića i rezultata. Međunarodno priznati predavači u oblasti sportske medicine i sportskih nauka su već potvrdili učešće na konferenciji, a očekujemo dolazak više od 1000 lekara različitih specijalnosti, ali i stručnjaka iz sportskih nauka i poznatih sportista.

- Ovaj događaj je i prilika da se Beograd i Srbija predstave kao dobri domaćini i pouzdani partneri – rekao je Bojović i poželeo toplu dobrodošlicu svim učesnicima iz Srbije, a strancima poručio „Dobrodošli u zemlju sa dugom sportskom tradicijom, pozitivnom energijom, odličnom hranom i još boljim ljudima“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dušan

    5. mart 2019 | 12:25

    Objekti su stava skidam kapu, svaka čast tome Arhitekti koji je sve to lepo projektovanje srdačan pozdrav

  • Nikola88

    5. mart 2019 | 20:18

    Prava stvar...još jedna u nizu dobrih stvari gospodina Bojovića

  • Sale90

    5. mart 2019 | 15:24

    Svaka čast,zavodu, i samo napred...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA