≫ 

Srbiju čeka puna hala u Zadru: Hrvatska policija objavila pravila ponašanja tokom meča sa Orlovima!

Zadarska policija apeluje na fer i sportsko navijanje

  • 0

Rukometna reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno sa selekcijom  Hrvatske , 25:25, u okviru trećeg kola grupe B kvalifikacija za EP 2020, a priliku za revanš imaće već u nedelju kada se kvalifikacije nastavljaju utakmicom u Zadru,  za koju važe posebna pravila ponašanja. 

Kako prenose mediji u Hrvatskoj, policija je za taj meč objavila niz pravila koja se odnose na navijače i koja treba da budu ispoštovana.

- S obzirom na to da se očekuje veći broj  navijača, policija će preduzimati mere i radnje shodno Zakonu o policijskim poslovima i ovlašćenjima, Zakonu o javnom okupljanju, Zakonu o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima i drugim propisima, kako bi ova utakmica protekla mirno i bez incidenata - stoji u obaveštenju policije.

VIDEO: Srpska deca oduševila Hrvate: Čestitali im posle utakmice i pozdravljali se s njima

Tako će važiti posebna pravila prilaza hali, kao i parkiranja oko hale Krešimir Ćosić. Takođe, navijači se pozivaju da dođu na vreme, počev od 18.30 sati kada se vrata dvorane otvaraju, jer se očekuju velike gužve.

Shodno tome, može se zaključiti da srpski rukometaši u krcatoj dvorani neće imati lak zadatak. Ipak, najvažnije je da ne bude incidenata, na šta je apelovala i hrvatska policija.

- Pozivamo sve građane da poštuju smernice, upozorenja i savete policijskih službenika, kao i da fer, korektno i sportski kako bi se ova utakmica predstavila u svetlu vrhunskog sportskog događaja. 

VIDEO: Peruničić nezadovoljan samovoljom Kukića u poslednjem napadu

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA