≫ 

Vanja Udovičić na Kosovu uručio stipendije srpskim studentima i donirao sportsku opremu za 5 osnovnih škola (FOTO)

Delegacija Ministarstva omladine i sporta boravila je u Kosovskoj Mitrovici lepim povodom

  • 1

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručio je u četvrtak, 9. maja u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici 43 ugovora o stipendiranju, koje Fond za mlade talente dodeljuje studentima Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Ministar Udovičić je zahvalio studentima na sjanim rezultatima i istakao je da su rezultati duplo bolji nego prošle godine i podstakao ih da ne odustaju od svojih ciljeva.

- Kao bivši sportista koji voli da gleda semafor i da se takmiči, danas kažem da smo duplo bolji nego prošle godine. A to je vaša zasluga i vaš trud, jer ste pokazali da ste vi ta generacija koja je oborila rekord i koja teži ka najvećim rezultatima. Ne odustajte od te želje, postavite te granice i ciljeve gde više želite, nemojte da gledate druge i njihove granice, jer su vaši snovi daleko veći i snažniji od drugih ljudi. Težite da ostvarite te ciljeve, jer ste već danas kroz vašu odgovornost pokazali da ste pravi heroji. Hvala vam na tome - rekao je Udovičić i posebno se zahvalio roditeljima studenata, koji su u teškim životnim uslovima podigli i vaspitali ovako uspešnu decu.

- Čuo sam da se svi zahvaljuju Univerzitetu i profesorima, ja želim da se zahvalim vama, a prvenstveno vašim roditeljima, koji stoje iza vas kroz vaše obrazovanje, usmeravanje, podizanje i sve nedaće i godine koje su iza vas u atmosferi koja nije normalna. Zahvalan sam što su uspeli uprkos svemu da danas sa ponosom gledaju svoju decu i se raduju vaše uspehe i da veličaju vaše znanje.

Vanja Udovičić Ministar Vanja Udovičić sa stipendistima; Foto: Telegraf
Vanja Udovičić Studenti koji su dobili stipendiju; Foto: Telegraf

Nakon toga Udovičić i zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović su prisustvovali ugovoru o donaciji sportske opreme za fiskulturne sale pet osnovnih škola:

- OŠ „Radoš Tošić“, Osojane, Istok;

- OŠ „Sveti Sava“, Kosovska Mitrovica;

- OŠ „Dositej Obradović“, Parteš, Gnjilane;

- OŠ „Vuk Karadžić“, Sočanica, Leposavić;

- OŠ „Banović Strahinja“, Banjska, Zvečan

Ugovore direktorima ovih škola uručio je predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković.

Donirana oprema za svaku školu sastoji se od kompleta golova sa mrežama, koševa i košarkaških tabli, mreža za odbojku i 40 lopti za četiri sporta.

Vanja Udovicic Vanja Udovičić na čelu delegacije Minstarstva omladine i sporta na Kosovu; Foto: radiomitrovicasever.com

Na kraju posete Kosovskoj Mitrovici, Vanja Udovičić i Željko Jović prisustvovaće, u kampusu Studentskog centra, zvaničnom otvaranju nedavno postavljenog stuba za Wi-Fi internet („Internet drvo“), donaciju kompanije MTS d.o.o, koji će studentima omogućiti besplatnu internet vezu u krugu od 150 m, u okviru Studentskog centra i istovremeno korišćenje interneta na 300 uređaja. Takođe, studenti će moći da dopune baterije svojih mobilnih telefona preko USB portova koji se nalaze na stubu.

(I. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Student iz doma

    9. maj 2019 | 15:29

    Pustili su u rad internet koji ne radi.Aplauz!Nezadovoljni studenti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA