Srbija ubedljiva protiv Poljske u prvom meču baraža za SP

Svetsko prvenstvo za rukometašice održaće se u decembru ove godine u Japanu. Ujedno, to je i poslednja prilika da se nacionalni timovi domognu kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

  • 1

Rukometašice Srbije pobedile su reprezentaciju Poljske 33:19 (17:11) u prvoj utakmici baraža za odlazak na Svetsko prvenstvo u Japanu. Pred punim tribinama "Kristalne dvorane", Srbiju su do pobede vodile levi bek Jovana Stoiljković sa sedam golova,srednji bek Kristina Liščević i desni bek Jelena Lavko sa po šest pogodaka.

Rukometašice Srbije, Sladjana Pop Lazic Foto: MN Press

Srpske rukometašice od starta su nametnule visok ritam igre, Poljakinje su bile u zaostatku, pa pobeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Izabranicama selektora Ljubomira Obradovića ostaje još revanš meč u poljskom Lubinu, 6. juna.

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović posle pobede protiv Poljske (33:19) u prvom meču plej-ofa za odlazak na Svetsko prvenstvo u Japanu rekao je da je zadovoljan prikazanim i poručio da će ekipa i u revanšu u Lubinu ići na pobedu.

- Ne mogu reći da smo očekivali ovakav rezultat. Verovali smo da ćemo da pobedimo, išli smo da primimo što manje golova. Devojke su se borile, želele pobedu i pokazale da svojom igrom i ponašanjem zaslužuju prolaz na SP u Japanu", izjavio je posle meča Obradović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA