≫ 

Savić posle velike pobede nad Hrvatskom: Obećano - ispunjeno, publika je dobila spektakl

Savić zadovoljan ishodom okršaja na Tašu

  • 2

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da je tokom čitavog meča protiv Hrvatske njegova ekipa kuburila sa slabom realizacijom igrača više, zbog čega je utakmica imala dramatičnu završnicu.

Srbija, čiji je sponzor Uniqa osiguranje, je pobedila 11:10, a gol odluke u drugom meču završnog turnira Svetske lige na beogradskom Tašmajdanu, postigao je Andrija Prlainović.

Meč je pratilo oko četiri hiljade gledalaca, a Prlainović ih je usrećio pogotkom u poslednjem minutu onoga što Savić opisuje kao "vaterpolo spektakl".

- Jedna ozbiljna utakmica između dve ozbiljne ekipe, spektakl kao što smo i najavljivali. Velike oscilacije srpskog tima. Sam početak je vezan za slabu realizaciju igrača više, što se pokazalo i kasnije kad smo imali tri gola više.

Dopustili smo Hrvatskoj da tu prednost anulira vrlo brzo i na kraju smo ušli u neizvesnu završnicu. Zaslužćena pobeda Srbije, a najbitnije je da ono što smo obećavali, to je publika i dobila - rekao je Savić posle meča.

Nakon pobede nad Australijom (12:8) u prvom meču, Delfini su obezbedili prvo mesto i prolaz u polufinale Svetske lige, ali neće se opuštati ni protiv nešto lakšeg protivnika koji ih tek očekuje - ekipe Kazahstana.

- Malo ćemo da odmorimo ekipu, sutra ujutru nećemo imati trening. Ne smemo u svakom slučaju da se opuštamo protiv Kazahstana. Mislim da će biti zanimljivi mečevi druge grupe jer je kombinatorika ogromna, odnosno to ko može da bude prvi, drugi, treći ili četvrti - rekao je Savić.

VIDEO - Misterija trenerke Filipa Fiipovića: Vaterpolista Srbije ima neobični ritual pre meča

(M.LJ

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA