Nisam imao više nijednog igrača na klupi: Tucak oduševljen Beograđanima i ljut zbog suđenja (VIDEO)

Selektor Hrvatske hvali navijače Srbije i kudi nova pravila vaterpola

  • 10

Selektor Hrvatske Ivica Tucak nije bio nezadovoljan izdanjem svoje selekcije u porazu od Srbije 11:10 u drugom meču grupe B, završnog turnira Svetske lige na Tašmajdanu.

Srbija, čiji je sponzor Uniqa osiguranje, pobedila je Hrvatsku pred oko četiri hiljade svojih navijača, a oni ni u jednom trenutku nisu gostima ostavili razlog da izađu s Tašmajdana ogorčeni. Zbog toga ih je Tucak posebno pohvalio.

- Pre svega ću čestitati i ekipi Srbije i mojim momcima na jednoj fantastičnoj utakmici u ovim uslovima u kojima je odigrana. Čestitam beogradskoj publici na jednom fer i korektnom bodrenju svoje reprezentacije gde ni u jednom trenutku nije bilo vređanja što je za svaku pohvalu i svaka čast - rekao je selektor gostiju.

Prokomentarisao je potom i tok utakmice...

SERBIA Foto: MN Press

- Što se tiče utakmice bila su dva dela. Prvi gde smo imali kontrolu rezultata, nažalost nismo uspeli da prelomimo i odemo na dva, tri razlike. Kasnije smo upali u rupu od minus tri, ali smo uspeli da se vratimo kontrolisanim napadima, brzom tranzicijom - objašnjava Tucak.

Kao i nekolicina naših vaterpolista, ni on nije bio zadovoljan novim pravilima po kojima se vaterpolo čini mnogo "mekšim" pa isključenja ima na pretek.

- Na kraju ono što želim da kažem, nisam neko ko komentariše suđenje, ali mi se ovoliki broj isključenja ne sviđa i nije nešto što je dobro za ovaj sport. Novo jeste i moramo se svi prilagoditi, ali je bilo previše. Ja više nisam imao nijednog igrača na klupi, ne znam je li imala Srbija.

___ Foto: MN Press

- Igrali smo onoliko koliko je bilo potrebno da odigramo jednu dobru utakmicu, bili smo ravnopravni, sad nažalost sistem kakav jeste, sutra u tri već igramo s Australijom. Ubitačan je ritam, sutra je novi dan, a ako da Bog sa Srbijom ćemo se sresti vrlo brzo - zaključio je Tucak.

Kada je reč o srpskim Delfinima, oni naredni meč igraju u četvrtak protiv Kazahstana.

VIDEO - Savić posle velike pobede nad Hrvatskom: Obećano - ispunjeno, publika je dobila spektakl

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    20. jun 2019 | 07:47

    Pokazali smo evropi kulturu navijanja trebaju hrvati da se ugledaju na nas.

  • Dragan

    20. jun 2019 | 06:50

    Svaka cast nasim momcima.Ali sam protiv bilo kakve euforije.Dobili smo ih u grupi.Ali to je samo deo puta.Hrvati sigurno idu u zavrsnicu.Ako ih i tada pobedimo,onda zaista treba slaviti.Ovako,ostaje nam strepnja do samog kraja.Njih nikako ne smemo potceniti..

  • Zocky

    20. jun 2019 | 05:00

    Veliki sportista i pravi primer dobrog čoveka. Već nekoliko puta je pokazao gospodske manire na utakmicama sa Srbijom, kamo lepe sreće da je više ovakvih komšija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA