≫ 

Rađen i Milanović se vratili u Zvezdu: Znam da će navijači Partizana biti nezadovoljni, ali...

Crveno-beli sa novim trenerom kreću u novu sezonu, a tu je i veliko pojačanje u vidu bivšeg reprezentativca Srbije

  • 3

Novi trener vaterpolista Crvene zvezde Igor Milanović i povratnik kao igrač, nekadašnji reprezentativac, Nikola Rađen izjavili su da su srećni zbog povratka kući i da će učiniti sve da u klubu, stvore nove šampione.

Milanović i Rađen vratili su se među crveno-bele u sklopu saradnje sa Wind sportom.

- Srećan što sam se vratio kući, sa Jelenićem i Milojevićem sam stari prijatelj. Drago mi je što se javila ideja da se uspostavi saradnja sa Wind sportom i mene postavi za šefa struke i da budem zajedno sa Rađenom, koji je ovde osvojio Ligu šampiona. Ljudi iz Zvezde pokazali su spremnost da osveže tim i sa ambicijom da budemo prvi. Za mene je to izazov i novo iskušenje, u mom Beogradu. Možda bude i izenađenja u pojačanjima, tim će igrati čvrsto i želimo da svakom u Ligi šampiona budemo čvrst rival, pa i Ferencvarošu - rekao je Milanović na konferenciji za medije u Sportskom društvu Crvena zvezda.

On je dodao da su pregovori trajali pola sata i da ne treba pridavati važnost tome što je najdublji trag u karijeri ostavio u Partizanu.

- Nije mi prvi put da branim boje Crvene zvezde, biće verovatno nezadovoljnih navijača Partizana, ali ja sam bio u Zvezdi 90/91 kad je prvi put osvojena tula, prvi put pobeđen Partizan, sa Vlahom Orlićem, kad smo Jelenić i ja bili najbolji centarski tandem na svetu i šteta je što zbog embarga nismo igrali Ligu šampiona - poručio je Milanović.

Rađen je takođe izrazio zadovoljstvo što se vratio u Beograd.

Nikola Rađen, VK Crvena zvezda Nikola Rađen je bio deo šampionske ekipe Zvezde koja je osvojila titulu prvaka Evrope 2013. godine; Foto: MN Press

- Drago mi je što sam ovde, intimno sam priželjkivao da završim karijeru u Zvezdi, klubu koji volim i ta koji navijam. Dodatno, saradnja sa Wind sportom uticaće da projekat koji smo započeli u Pančevu podignemo na viši nivo i siguran sam da ćemo da stvaramo nove šampione - rekao je Rađen, koji je prethodne dve sezone proveo u Dinamu iz Moskve.

Direktor kluba Igor Milojević iskoristio je priliku da novinarima čestita Svetski dan sportskih novinara i poručio da je želja svih da maksimalno iskoristi prisustvo cvelikog šampiona kakav je Milanović, pre svega u pravljenju sistema za mlade i buducnost.

- Saradnja sa Wind sportom će nam u budućnosti doneti kapacitete rada mlađih kategorija. Minule sezone za dlaku je izgubljena titula, čestitke igračima i treneru Aleksandru Filipoviću. Prvo mesto izgubljeno je porazom u Beogradu od Šapca, ne u finalu. Jedna od najtežih sezona, ali iskustvo više, da budemo još jači i još bolji. Ponosan sam an to što smo najbolji u fer-pleju - rekao je on.

Dosadašnji trener Aleksandar Filipović postavljen je na funkciju koordinatora za mlađe kategorije.

Zvezda će naredne sezone igrati kvalifikacije za Ligu šampiona, i to od prvog kruga.

VIDEO: Rađen: Priželjkivao sam da završim karijeru u Zvezdi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk1

    2. jul 2019 | 16:13

    I to cudo ce kratko trajati,poput Beceja,Sapca.taman toliko dok bude trajala i novcana ljubav bivsih igraca Partizana.

  • Rade

    2. jul 2019 | 17:26

    U Partizan nikad' više!!!!!!!!!!!!

  • Kursumlija-Blace

    2. jul 2019 | 16:27

    Svim Partizanovcima je u srcu Zvezda samo sto to cuvaju u sebi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA