≫ 

Šok pred početak "Tur de Fransa": Kevendiš ne vozi posle 12 godina

Poznati britanski biciklista nije uvršten u tim Dimension data

  • 0

Britanski biciklista Mark Kevendiš neće biti deo Tur De Fransa ove godine i prvi put od 2007. neće voziti najprestižniju trku na svetu.

Bicklista koji ima 30 pobedničkih postolja na Turu, nije uvršten u tim Dimension Data odlukom direktora tima Daga Rajdera, iako je šef ekipe vozača Rolf Aldag želeo da vidi Kevendiša. Rajder je pozvao Stiva Kamingsa (38) i danskog vozača Larsa Baka 39.

Odluka je šokirala Marka Kevendiša, koji je imao problema sa zdravljem proteklih godina, ali on je verovao da je uradio sve da dokaže svoju fizičku spremnost.

Tur de Frans, Kris Frum Foto: AP/Tanjug

Kevendiš se takmičio na nacionalnoj trci Britanije prošle nedelje i završio je kao 22. i to posle kampa u Austriji gde se spremao za Tur d Frans.

Kada su saopštili sastav tima za trku nisu pomenuli Kevendiša, ali su kasnije u izjavi naveli

- Selekcija za tim na Tur D Fransu, je visoko kompetitivan proces i mi moramo da vodimo računa o svim vozačima ne samo o Marku. Ima nekoliko segmenata koje naš direktor Dag Rajder uzima u obzir kod selekcije tima - navodi se u saopštenju.

VIDEO: Besni farmeri napali bicikliste na Tur de Fransu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA