≫ 

Kinez u centru skandala, urlao na podijumu na rivala koji ga ignoriše zbog dopinga (VIDEO) (FOTO)

Nije najomiljenija figura među rivalima kineski plivač

  • 1
South Korea Swimming Worlds Foto: Tanjug/Ap

Kineski plivač Sun Jang našao se u centru plivačkog skandala na FINA svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, gde su ga u samo dva dana rivali sa kojima je podelio podijum ignorisali za zajedničku fotografiju. 

U pitanju su Australijanac Mek Horton, osvajač zlata, kome nije bilo do slikanja sa Kinezom, a samo 24 sata kasnije isto je uradio i Britanac Dankan Skot solidarišući se sa Hortonom u najsvečanijem trenutku ceremonije dodele medalja.

Kineski plivač je pobedio Britanca u pomenutoj trci, u pitanju je finale na 200 metara slobodnim stilom, dok je Skot podelio treće mesto sa Rusom Martinom Maljutinom, a prilikom dodele medalja Sun je revanšistički reagovao i obrušio se na Skota.

On je prilikom proglašenja, u trenutku dok se rukovao sa rivalom do sebe (osvajačem srebra), urlao na Skota koji je stajao daleko od pobedničkog podijum dosledno se držeći stava da ne želi da deli pobedničko postolje sa kontroverznim kineskim plivačem.

Revolt Australijanca Hortona i Britanca Skota prema Kinezu postoji zbog optužbi koje Suna terete za doping. Njemu je u septembru zakazano saslušanje na sudu za Sportsku arbitražu u Lozani zbog toga što je dokazni materijal o dopingu protiv njega uništio čekićem na jednom od ranijih takmičenja.

Zbog toga je veliki deo plivačkog sveta bio protiv toga da on uopšte učestvuje na svetskom prvenstvu, međutim FINA nije bila za tu opciju.

Sun je pre pet godina već "odležao" tri meseca zbog uzimanja nedozvoljenih supstanci.

South Korea Swimming Worlds Foto: Tanjug/Ap
South Korea Swimming Worlds Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA