Godinu dana do Igara u Tokiju: Ko je već obezbedio vizu, ko se bori i koliko medalja osvaja Srbija?

Za tačno 365 dana, tačnije 24. jula počeće Olimpijske igre u Tokiju

  • 3

Tačno 365 dana ostalo je do početka Olimpijskih igara u Tokiju koje će početi 24. jula 2020. i trajaže do 9. avgsut. Iako tek sada, pa do leta 2020. kreću borbe za norme i olimpijske vize, ima nekoliko srpskih sportista koji su obezbedili plasman u Tokio.

Olimpijske igre Tokio 2020 Simbolično obeležavanje 365 dana do Igara u Tokiju Foto: AP/Tanjug

Prva ekipa koja je to učinila su vaterpolisti koji su krajem juna osvojili Svetsku ligu, a pre njih plivači Anja Crevar, Čaba Silađi, Sebastijan Sabo, koji je u međuvremenu odlučio da pliva za Mađarsku, pa je sad pitanje da li njegova norma ide i sa njim u Mađarsku.

Olimpijske igre Tokio 2020 Ovako će izgledati medalje na Olimpijskim igrama Foto: AP/Tanjug

Takođe, imamo i četiri kvote za strelce koje su obezbedili  Milutin Stefanović, Zorana Arunović, Damir Mikec i Sanja Vukašnović krajem juna u a Evropskim igrama u Minsku.

Što se tiče ostalih takmičara i ekipa, košarkašice su obezbedile olimpijske kvalifikacije koje su sledeće godine i trebalo bi da se plasiraju na OI, košarkaše čeka Mundobasket u Kini sa kojeg mogu do vize za Tokio.

Odbojkaše i odbojkašice čekaju kvalifikacioni turniri ovog leta. Rukometaše očekuje Evropsko prvenstvo u januaru 2020. na kome će moći da obezbede plasman na Olimpijske igre, dok rukometašice igraju krajem ove godine od 30. novembra do 15 decembra u Japanu.

Olimpijske igre Tokio 2020 Foto: AP/Tanjug

Od pojedinačnih sportova očekuje se plasman Novaka Đokovića kao prvog igrača sveta, ali se teniske liste podvlače tek sledeće godine u junu. Od atletičara očekuje se plasman Ivane Španović, eventualno Asmira Kolašinca i Strahinje Jovančevića, ali će se i ostali boriti za Olimpijske igre na mitinzima i na SP u Dohi ako se plasiraju.

Teakvodnisti imaju svoje turnire na kojima skupljaju bodove, karatisti će takođe imati svoja takmičenja, kao i bokseri, džudisti, rvači...

Olimpijske igre Tokio 2020 Tokio je već danas spreman za Igre Foto: AP/Tanjug

Što se tiče predikcije medalja, ona je potpuno nezahvalna u ovom momentu kada se ni ne znaju svi učesnici Igara, ali postoji sajt olympicpredictions.com koji se bavi time i ažuriraju konstantno predikcije i promene.

Prema njihovim procenama trenutno Srbija će osvojiti 16 medalja u Tokiju i to  4 zlatne, 3 srebrne i 9 bronzanih.

Predikcije medalja na OI Predikcija medalja na OI u Tokiju printskrin: Olympicpredictions.com

Ne znamo odakle njima ove predikcije, sa čak 4 zlatne medalje, ali prognoziraju da mogu Vaterpolisti, Novak Đoković, Ivana Španović i basketaši do zlata. Što se tiče košarke tu predviđaju Srbij bronzi, a Slovencima srebro, a oni se nisu ni plasirali na Mundobasket, dokle se dobijaju vize za Tokio. Jedino ako dobiju neku pozivnicu kao osvajači zlata na Eurobasketu 2017. koje je nekada bilo kvalifikaciono.

U svakom slučaju možete na ovom sajtu da pogledate predikcije za sve sportove i vidite kako vama to deluje.

(Telegaraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    24. jul 2019 | 18:18

    Srbija, mala drzava od samo 7 miliona ljudi bi mogla da ima cak 6 reprezentacija u Tokiju:muska kosarkaska, zenska kosarkaska, muska odbojkaska, zenska odbojkaska, muska vaterpolo i muska basket reprezentacija.U Riu smo imali 4 reprezentacije.

  • Miljan

    24. jul 2019 | 18:55

    Sad bih potpisao da bude ovako kao sto prognoziraju.

  • Realno

    24. jul 2019 | 22:49

    Mislim da će Nole sada sigurno uzeti zlato, Španovićka ako ostane zdrava,basketaši 3*3, vaterpolisti, odbojkašice i Arunovićka...6 zlata bih bilo idealno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA