≫ 

Strašan preokret srpskih vaterpolista u poslednjih 80 sekundi i pobeda posle peteraca!

Nemci izgubili dobijenu utakmicu protiv Delfina

  • 2

Kakva drama i kakav preokret vaterpolo reprezentacije Srbije u borbi za 5. mesto na Svetskom prvenstvu - Nemačka je pala posle penal serije rezultatom 17:16 (12:12, 5:4)!

Imali su Nemci u poslednjoj deonici konstatno vođstvo, na 1.20 do kraja je bilo +2 za njih i napad, ali su Delfini pokazali od čega su satkani i uspeli su da se izdignu iz teške situacije.

Najpre je Dušan Mandić šraubom pogodio za 12:11, da bi videli dobro odbranu Srbije na drugoj strani. Do kraja je ostalo nekih pola minuta, a na 13 sekundi do isteka vremena Đorđe Lazić se samo poklonio i ubacio loptu u mrežu za 12:12.

Strahinja Rašović ga je sjajno našao samog na dva metra, a ovaj je rutinski pogodio za bes selektora Nemačke na klupi. Imali su Nemci još jedan šut za eventualan gol, ali je Rističević odbranio.

___ Foto: MN Press

Golman Srbije je odbranom počeo i penal seriju, kada je zaustavio šut Gilera, a Mandić, Dedović, Stojanović, Strahinja Rašović i Drašović (tim redom) su bili sigurni egzekutori.

Najefikasniji u ekipi Dejana Savića bio je Dušan Mandić sa šest golova, Viktor Rašović postigao je tri, a Ðorđe Lazić i Radomir Drašović po dva.

Delfini će za 5. mesto igrati protiv Australije koja je dobila Grčku sa 9:8.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Сварог

    25. jul 2019 | 09:01

    Браво момци!!!

  • Bole

    25. jul 2019 | 11:46

    Bavo Momci!!!!!! Ostaliste dosledni , pokazali ste ko smo mi u svetskom vaterpolo. Nastavite tako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA