Oboreni rekordi na četvrtoj trci “Trail race Kopaonik” (FOTO)

Naredno druženje sportista u okviru trail race Kopaonik manifestacije zakazano je za kraj jula 2020. godine

  • 0
Trail race Kopaonik Foto: Alex Dmitrovic

Preko 400 učesnika iz gotovo cele Srbije, ali i inostranstva, uživalo je trčeći trail stazama u okviru tradicionalne trke “Trail race Kopaonik” koju je na terenima NP Kopaonik uspešno organizovalo sportsko udruženje “Na sve strane”.

Start trke je kao i prethodnih godina bio u krugu turističkog kompleksa Konaci odakle su učesnici krenuli put staza koje su u zavisnosti od dužina išle različitim putevima. Kraća, staza “7k Kopaonika” išla je put Crvenih bara i kasnije pored Markovog kamena te su takmičari imali prilike i da uživaju u ovom jednistvenom lokalitetu Kopaonika.

Konkurencija je bila jaka, a među učesnicima u ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila je Zoja Georgijev sa vremenom od 41min i 16 sec, drugo mesto pripalo je Sandri Uzelac (42:41), a treće mesto osvojila je Helena Milijić iz AK Mladost Zaječar (45:06).

Uzbudljivo je bilo i u muškoj konkurenciji gde je pobedu odneo Srđan Mate iz Beogradskog atletskog kluba koji je stazu prešao za izuzetnih 32minuta i 21sekunde. Nekoliko minuta kasnije stigao je i Pavle Varinac u vremenu od 34 minuta i 03 sekunde, a treće mesto pripalo je Ivanu Dlačiću (35:37).

Trail race Kopaonik Foto: Dražen Žigić

Na istoj stazi održale su se i timske trke i to trka parova (trči se u timu koji čine dva učesnika) i ”vip trail race business” trka koja je okupila blizu 30 kompanijskih timova.

U regularnoj trci parova prvo mesto osvojili su Nikola Ljumović i Aleksandar Krstić (tim Rossi 46), drugo mesto osvojili su Dragomir Ristanović i Ivanka Živković (tim OAK Beograd), dok je treće mesto pripalo timu iz Velike Britanije (NEIL4BC), Neil i Oliver Howie-u.

Kod kompanija vodila se žestoka borba, a prvoplasiani tim bio je tim JP Puteva Srbije koji su činili naš proslavljeni maratonac Kristijan Stošić i Miloš Dajevič. Drugo mesto osvojio je tim ARN International (Slobodan Ivković, Siniša Savić), a treće mesto tim “Struktor Ješić” (Boban Lukić i Aleksandar Božović).

Trail race Kopaonik Foto: Ivan Miladinović

Staza duga 15kilometara, poznata kao ”15k Kopaonika” vodila je učesnike put Jarma, da bi dalje, preko Mekih presedla, produžila u Jankove bare i kasnije do cilja.

U ženskoj konkurenciji prvo mesto pripalo je elitnoj takmičarki Dragomir Liliana Marii iz Rumunije (1:11:31), drugo Bugarskoj takmičarki Kristini Ivanovoj (1:14:30) dok je trećeplasirana bila prošlogodišnja pobednica Katarina Pohlod (1:21:40)

U muškoj konkurenciji dominirali su domaći takmičari te je tako prvo mesto zauzeo Đuro Borbelj – Ak Apatin (1:03:12), drugo Miroslav Marković – Ak Smederevo (1:07:08), a treće Miloš Krstić - Ak Leposavić (1:09:02).

Trail race Kopaonik Foto: Ivan Miladinović
Trail race Kopaonik Foto: Ivan Miladinović

Ovogodišnje pobednike organizator je nagradio sa izuzetno vrednim nagradama te su se pored novčanih sredstava delile i nagrade sponozora kao što su sada već poznati trotineti koje je obezbedio generalni sponzor vip mobile, ali i jako vredne robne nagrade koje je obezbedio Thule. Pobednici u vip trail race business trci osvojili su Samsung Galaxy telefone i satove koje je je obezbedio vip mobile.

Sama trka je mogla da se prati i live iz samih Konaka gde je u vip zoni bio postavljen LED ekran putem kojeg su deljeni videi sa staze koji su se prenosili putem vip 4g mreže.

Tu dobrom druženju nije bio kraj, jer je u popodnevnim časovima bila organizovana i jedinstvena dečija trka ”vip trail race kids” u kojoj su se mališani starosti od 2 do 12 godina trčali na tail podlozi u okviru Doline sportova, a za kraj dana organizovana je i nagradna lutrija gde su oni najsrećniji otišli kući sa vrednim nagradama.

Trail race Kopaonik Foto: Ivan Miladinović
Trail race Kopaonik Foto: Dražen Žigić

Velika zahvalnost na pomoći prilikom organizacije ovog jedinstvenog sportskog događaja na Kopaoniku koji privlači veliki broj učesnika svake godine, ide generalnom sponzoru trke “vip mobile”, Red bull-u, kompaniji IDEA, Imleku, Gopro-u, Grand motors-u, MG Miveli, ostalim sponzorima i naravno svim partnerima na Kopaoniku bez kojih organizovanje ne bi bilo moguće, a pogotovo Nacionalnom parku Kopaonik, JP Skijališta Srbije, Opštini Raška, Brus i hotelijerima MK resort i Hotel Putnik.

Naredno druženje sportista u okviru trail race Kopaonik manifestacije zakazano je za kraj jula 2020. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA