Brutalna završnica Dovicioza: U poslednjoj krivini pretekao Markeza za pobedu u Austriji! (VIDEO)

Neverovatna hrabrost i zaslužena pobeda Dovicioza

  • 2
Austria GP Motorcycle Racing Foto: Tanjug/AP

Vozač Dukatija Andrea Doviciozo pobedio je u trci za Veliku nagradu Austrije, potpuno dramatičnoj završnici i direktnoj borbi za prvo mesto sa vladajućim šampionom Kraljevske klase Markom Markezom.

Doviciozo je pobedio rizičnim preticanjem Španca u poslednjoj krivini pre ciljnog pravca i to tako što je "uleteo" tek koji centimetar ispred motora na kom je bio Markez.

Opasan manevar se isplatio, Dovi je ostao na točkovima i do kraja sačuvao prednost u 11. trci Moto GP šampionata. Treći je bio Fabio Kvartararo, a Doviciozo je pokvario slavlje vozača koji nikada nije pobedio u Austriji.

A Markez je bio na dobrom putu sve do devet krugova pre kraja kada je Doviciozo preuzeo čelnu poziciju i držao je do tri kruga pred kraj. Tada Markez napada Italijana i prestiže ga i ostaje prvi sve do same završnice.

Četvrti je bio Valentino Rosi, peti je završio Maverik Vinjales, šesti Aleks Rins, sedmi Banjaja, osmi Oliveira, deveti Petruči, a deseti Morbideli. Naredna trka u Moto GP šampionatu je za dve nedelje u Silverstounu.

Da podsetimo, nešto slično dešavalo i pre dve godine kada se gotovo do poslednje krivine vodila borba dvojice istih motociklista Doviciozo i Markez i tada je Dovi bio bolji na "Red Bul ringu". On je drugom pobedom u sezoni smanjio zaostatak za Markezom na 58 bodova.

VIDEO - Najsmešnija tuča ikad: Motociklisti se pobili na sred staze, prštale pesnice po kacigama!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naj

    11. avgust 2019 | 18:12

    Kakva trka!Formula 1 je toliko smesna!

  • Boske100

    11. avgust 2019 | 19:23

    Ovo su HEROJI, GLADIATORI, SUPERJUNACI. Svaka čast majstori, svaka trka MotoGP-a je predstava za sebe. A oni u Formuli 1, neka ćute i neka se pokriju ušima sa svojim sigurnim dosadnim pistama, sa agregatima što rade kao obični usisivači i najvećoj lakrdiji u istoroji sporta HALO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA