Srpkinje kreću u odbranu evropskog trona: Odbojkašice bi novu medalju, Finkinje nam prve "na crti"

Nakon obezbeđenih Olimpijskih igara, naše devojke spremne su da ponove uspeh od pre dve godine kada su na celom turniru izgubile samo dva seta

  • 1

Od petka 23. avgusta pa do 9. septembra Mađarska, Slovačka, Poljska i Turska biće domaćini prvenstvu Evrope za žene u odbojci, na kom će srpske odbojkašice braniti titulu osvojenu pre dve godine u Azerbejdžanu i Gruziji.

Aktuelne prvakinje Evrope i sveta prvi meč na turniru igraće u petak protiv Finske u 16h (RTS 1/Arena Sport 1), potom ih u istom terminu očekuju Bugarska i Francuska 25. odnosno 26. i Grčka 28., dok će dan kasnije, poslednji meč u grupnoj fazi, izabranice selektora Zorana Terzića igrati protiv Turske od 18:30 (RTS1/Arena sport 2).

Grupna faza se završava 29. avgusta.

Naša selekcija nalazi se u A grupi na 31. šampionatu Starog kontinenta, koja će se odvijati u Turskoj, tačnije u Ankari.

Plasman u osminu finala izboriće četiri reprezentacije iz svake od četiri grupe, a ukšrštaće kasnije po modelu: selekcije iz A grupe protiv selekcija iz C grupe, odnosno B protiv D grupe.

Ženska odbojkaška reprezentacija, Srbija - Italija, odbojkašice Srbije i Italije Foto: japan2018.fivb.com

U grupi C, koja se ukršta sa našom igraće Mađarska, Holandija, Hrvatska, Azerbejdžan, Rumunija i Estonija, a ti mečevi igraće se u Budimpešti.

U B grupi u Lođu, pored domaćina Poljske igraće Italija, Belgija, Ukrajina, Portugalija i Slovenija, dok će u grupi D biti selekcije Slovačka, Rusija, Nemačka, Belorusija, Španija i Švajcarska i oni će svoje mečeve igrati u Bratislavi.

Ženska odbojkaška reprezentacija, Srbija - Italija, odbojkašice Srbije i Italije Foto: japan2018.fivb.com

Iako je sezona započeta loše, sa deset poraza u Svetskoj ligi i bez završnog turnira po naše devojke, to možda i nije bilo toliko šokantno i neočekivano, s obzirom na to da je u pitanju najmanje bitan turnir ovog leta za naše reprezentativke.

Usledio je napad na Olimpijsku vizu, a taj turnir je pokazao da su izabranice selektora Terzića na pravom putu i da se forma tempira za ono što je u ovom trenutku primaran cilj: evropsko prvenstvo. Prvi kvalifikacioni turnir osvojen je dominantno, gde je u finalnom meču poražena selekcija Poljske sa 3:1 u setovima.

Nedugo potom usledio je poslednji pripremni turnir za prvenstvo Evrope, tamo su izabranice selektora Terzića izgledale još bolje. U Beleku na "Glorija Kupu" Srpkinje su pobedile u sva tri kola i tako došle do pehara.

Japan Volleyball Women's World Championship Foto: Tanjug/Ap

Na Evropskom prvenstvu za Srbiju će igrati:

Tehničari: Maja Ognjenović, Slađana Mirković

Korektori: Ana Bjelica, Tijana Bošković

Libera: Silvija Popović, Teodora Pušić

Blokeri: Stefana Veljković, Maja Aleksić, Mina Popović

Primači: Brankica Mihajlović, Jelena Blagojević, Bjanka Buša, Bojana Milenković, Katarina Lazović.

Ženska odbojkaška reprezentacija , Srbija - Holandija, odbojkašice Srbije i Holandije Foto: Tanjug/AP

Pre dve sezone, u Bakuu (Azerbejdžan), naše devojke su pokazale neverovatnu dominaciju, tokom celog turnira izgubile su samo dva seta, a fenomenalan nastup krunisale su trijumfom protiv Holanđanke u finalu i tako došle do svoje druge zlatne medalje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA