≫ 

Srpkinje sa "pola gasa" krenule u odbranu evropskog trona, Finkinje pale kao od šale

Prvi meč na šampionatu starog kontinenta naše devojke odigrale u šampionskom maniru

  • 2

Odbojkašice Srbije igrale su protiv Finske prvi meč na šampionatu Evrope, a u Ankari nije bilo ni trunke neizvesnosti: izabranice selektora Terzića bile su dominantne, deklasirale su nedorasle rivalke 3:0, po setovima 25:17, 25:15, 25:17.

Srpkinje su u grupi A u kojoj su još Bugarska, Francuska, Grčka i domaćin grupe Turska.

Naredni rival Srpkinjama je Bugarska koja je poražena prvog dana takmičenja 3:2 od Francuske.

Nisu Finkinje svetska klasa u odbojci, svesne su toga bile naše devojke pre poečtka što je, moguće, donekle i uticalo da labavije uđu u meč, što su rivalke kažnjavale. Povele su Skandinavke 4:1, ponadale se podvigu, međutim brzo su im se želje raspršilee pod furioznim naletom Srbije koji je usledio.

Pojačale su do maksimuma ritam Boškovićeva, Buša, Veljkovićeva, prigrale su Terzićeve izabranice u svom stilu, "istopile" prednost rivalki, a onda moćno dovršile prvi set.

Nastavak meča bio je "jednosmerna ulica".

Videvši nadmoć udarnih snaga naspram Finkinja, Terzić je šansu ukazao "drugom ešalonu", ali ni tada tempo nije padao - Finska je "stradala" u drugom setu 25:15!.

Bilo je posle toga samo pitanje vremena kada će meč biti završen 3:0, a Srpkinje su se potrudile da i u trećem periodu igre ostane utisak o superiornosti nad protivnicama.

Piše se dobar početak Srpkinja u Evropskom prvenstvu, prva pobeda je upisana lagano i uz angažovanje svih raspoloživih igračica, što ohrabruje pred nastavak puta ka završnici takmičenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA