≫ 

Bugarke naljutile naše odbojkašice: Srbija posle preokreta slavila u 2. meču na EP!

Bugarska je selekcija koju smo na evropskim prvenstvima samo jednom pobedili

  • 6
odbojkaska reprezentacija Srbija Bugarska odbojka zene Foto: CEV.eu

Odbojkašice Srbije uspele su da posle preokreta, i izgubljenog prvog seta, slave u meču 2. kola Evropskom prvenstvu u Ankari protiv selekcije Bugarske 3:1  1:1 (16:25, 25:21, 25:20,26:16 ) i tako upišu drugu pobedu na turniru. 

Zanimljivo, pre ovog susreta, naša reprezentacija imala je negativan skor na kontinentalnim šampionatima sa Bugarkama jer je od pet prethodno odigranih mečeva, samo jednom upisala pobedu.

Sa puno grča i nervoze počeo je prvi set. Egal je trajao samo tokom uvodnih poena da bi se Bugarska brzo odlepila na 12:6, i to je bila prednost koja je do kraja seta bila nedostićna za odbojkašice Srbije.

Ipak, u nastavku, viđena je potpuno drugačija slika na terenu, Naše odbojkašice su manje grešile, ušle su mnogo koncentrisanje u nastavak u 2. set i imale su raspoloženu Brankicu Mihajlović. Posle 18:11, usledio je neverovatan pad u igri Srbije. Bugarke su osvojile tri poena za redom, i to iz bloka, a u tim momentima, Mihajlovićeva osvaja možda i prelomni poen posle kojeg Srbija  poravnava rezultat.

odbojkaska reprezentacija Srbija Bugarska odbojka zene Foto: CEV.eu

U nastavku, Srbija je potpuno uspela da se oporavi od ubedljivo izgubljenog prvog seta, i preokrene rezultat u svoju korist. Prednost koju su napravile sredinom 3. seta seta uspele su da održe i na kraju dođu do seta prednosti.

Do kraja, Srpkinje su povele od starta 5:1, a u istom ritmu igrale su do kraja, sasvim dovoljno za drugu pobedu na turniru.

- Mnogo puta smo igrali protiv Bugarske i uvek je teško igrati protiv njih. U prvom setu smo probale da osetimo protivnika, a atek kasnije smo našle svoju igru. Od početka smo servirali dobro, igrale smo sve bolje i tako došle do pobede - rekla je posle meča Brankica Mihajlović.

odbojkaska reprezentacija Srbija Bugarska odbojka zene Foto: CEV.eu

Naredni meč Srbija igra protiv Francuske u ponedeljak od 16 sati.

Sastavi:

Bugarska: G. Dimitrova, N. Dimitrova, Petrova, Paskova, Kitipova, Barakova, Todorova, Karakaševa, Milanova, Todorova, Bečeva, Krivošiska, Rahovska.

Srbija: Buša, Lazović, Popović, Mirković, Mihajlović, Ognjenović, Veljković, Pušić, Bjelica, Aleksić, Popović, Bošković, Milenković, Blagojević.

Rezultati grupe A u Ankari - 1.kolo:

Srbija - Finska 3:0

Francuska - Bugarska 3:2

Turska - Grčka 3:0,

2. kolo:

Grčka - Francuska 3:0

Turska - Finska 3:2.

Srbija - Bugarska 3:1

odbojkaska reprezentacija Srbija Bugarska odbojka zene Foto: CEV.eu
odbojkaska reprezentacija Srbija Bugarska odbojka zene Foto: CEV.eu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA