≫ 

Terzić posle Bugarske: Nismo pobedili lakše, ali nam je motivacija bila veća

Samo mirna glava pred naredne dve utakmice, kaže selektor

  • 5
FOTO: OSSRB

Selektor odbojokašica Srbije Zoran Terzić rekao je posle pobede nad Bugarskom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u odbojci za žene da je njegov tim odigrao bolji meč nego protiv istog rivala u prvom meču prvenstva.

Srpkinje su sa 3:0 u setovima pobedila Bugarsku i plasirale se po peti put zaredom u polufinale kontinentalnog takmičenja.

- Ne znam baš da li je lakše, u prvoj utakmici smo imali problema u prvom setu, a posle smo naredna tri relativno lako dobili, ali igra je danas bila bolja. Mogu da kažem da je motivacija kod igračica bila na višem nivou nego u prošloj utakmici - rekao je Terzić posle meča, a prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Selektor je kratko prokomentarisao i rivalke u polufinalu. Italija je pobedila Rusiju sa 3:1, ali Terzić podseća da se ne igra samo još polufinale nego bar još dva meča.

- Zna se šta predstavljaju u evropskoj odbojci. Za Italiju posebno važi da nije za sada imala težak ispit. Imamo dva dana i da odmorimo ekipu i spremimo ih za ono što sledi. Moraju da shvate da igramo dve jednako važne utakmice. Nije bitno koju dobijemo ili izgubimo, moraju obe da odigraju punom snagom jer bez obzira na to što smo svetski i evropski šampioni, svaka medalja je veliki uspeh - objasnio je Terzić.

Napomenuo je i kako naše odbojkašice izlaze na kraj sa pritiskom koji im je nametnut zbog uspeha iz prethodnih godina.

- Jeste teško igračicama pre svega. Svesne su očekivanja i kako su ispraćene od ljudi iz naše zemlje. Očekuju da će Srbija u najmanju ruku igrati finale, da ćemo ovakve utakmice dobijati 3:0 i ako izgubimo set, to je katastrofa. Za sada se one bore sa tim kako treba i mirne su u glavi. To je najvažnije i razmišljaju o utakmici koja sledi. Imaju iskustva i pameti pa taj pritisak ne utiče na njih preterano - zaključio je selektor odbojkašica.

VIDEO - Stefana Veljković oduševljena zlatom i slavljem na "balkonu"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Кошаркаш

    4. septembar 2019 | 21:59

    Само храбро девојке,можете ви то!!!

  • ХАЏИ КОСТА

    4. septembar 2019 | 23:50

    НА БРАВО И ЗА ДЕВОЈКЕ И ЗА КОШАРКАШЕ

  • Mirko-Banjica

    4. septembar 2019 | 23:05

    Kakav lepe Dan Odbojakasice I Kosarkasi do pobedu Srbiji imali sta lease.Idemo devojke I momoci moze te do zlata verujemo u vas.🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🇷🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA