≫ 

Terzić posle ulaska u veliko finale EP: Ne pamtim da smo ikada ovako zasutavili Italiju

Srpkinje imaju šansu da dođu do još jednog zlatno godličja

  • 5

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Italiju u polufinalu Evropskog prvenstva u Turskoj sa 3:1 (25:22, 25:21, 21:25, 25:20) i obezbedile nnovo veliko finale.

Posle meča, selektor Zoran Terzić bio je više nego zadovoljan ostvarneim rezultatom.

- Sve je funkcionisalo, pogotovo taktika za njihov prvi napad na idealan prijem. Ne pamtim da smo ovako uspeli da zaustavimo Italiju kada imaju dobar prijem. Oni su u prethodnim utakmicama na vrlo loš prijem imali blizu 60 odsto realizacije. Danas smo zaista uspeli da im taj prvi napad smanjimo na neki pristojan procenat i to je i bio osnovni razlog zašto smo dobili ovu utakmicu. Naravno, čestitke devojkama. Odradile su posao kako treba. Ostao im je još jedan dan i još jedna utakmica, da odrade i to na pravi način i da se zadovoljni vratimo u Beograd - istakao je Terzić.

Srpski selektor je istakao i to da očekuje Poljakinje u borbi za trofej.

- Da se igra na bilo kom drugom mestu, bilo bi bar 50:50, možda bih čak malo veći procenat dao na Poljsku. Ovde u Ankari, pred punom halom i svim onim što se dešava na terenu u vezi sa suđenjem i svim drugim, teško da će dati Poljskoj da pobedi ovu utakmicu. Sačekaćemo i videćemo, nama nije preterano bitno. Ako igramo našu najbolju igru, mi ćemo pobediti bilo koju ekipu od ove dve, a ako ne igramo, obe igre imaju šansu da nas dobiju.

Da podsetimo, finale će biti odigrano u nedelju u 18:30 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ortodox RS

    7. septembar 2019 | 19:47

    Gledao sam na RAI 2 ovi Latini kukaju i kazu da ih je Srbija ne zasluzeno pobedila i da su mnogo bolje igrali od nas.Neverovatno.

  • Marko8152

    7. septembar 2019 | 20:22

    Tata 17 godina na klupi-17 medalja!Postovanje

  • 👤

    7. septembar 2019 | 20:12

    Докторе Терзићу, свака част на доминацији. Чекамо и олимпијско злато, да је употпунимо.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA