≫ 

Vučić imao poruku za srpske sportiste: Košarkaši i odbojkašice nam popravljaju ugled, a fudbaleri...

- Pred njima je velika borba - naglašava predsednik Srbije

  • 62
Aleksandar Vučić

Printskrin: Tanjug

Odbojkašice Srbije, koje u nedelju od 18.30 igraju finale Evropskog prvenstva, kao i košarkaši koji se takmiče na Svetskom prvenstvu u Kini (nedelja 14.30), šire i popravljaju ugled Srbije na dramatičan način, istakao je predsednik Alekasndar Vučić, tokom vojne vežbe "BEGEJ 2019" u Titelu.

On je čestitao odbojkašicama ulazak u finale i uputio zahvalnosti i njima, kao i košarkašima, na borbenosti i svemu što cine za našu zemlju.

- One šire i popravljaju ugled Srbije na dramatičan način, kao i naši izuzetni košarkaši - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Titelu.

Kada je reč o fudbalu, Vučić je rekao da tu predstoji velika borba, jer mnogo toga mora da se promeni, da se popravi infrastruktura, od stadiona do stručnog i igračkog kadra.

Preneo je deo razgovora sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, tokom nedavne posete Budimpešti, o utakmici Ferencvaroš - Dinamo, u kojem je Orban primetio da Ferencvaroš posle 15 godina igra Ligu Evrope, da Mađarska ima sve više stadiona i da njihov fudbal polako napreduje...

Fudbal Srbija - Portugal

Ronaldo slavi, dok Luka Jović tuguje posle trijumfa Portugalaca na Marakani; Foto: Marko Jovanović

- To je za naš važno. Moraju u Leskovcu, Vranju, Kruševcu, Kraljevu da se rađaju fudbaleri. Nije Dragiša Binić rođen u Beogradu, došao je iz Kruševca, a bio je najbrži igrac... To nam je potrebno - primetio je Vučić.

Dodao je da očekuje više uspega u budućnosti u fudbalu, kao i da u rukometu možemo mnogo toga da promenimo i popravimo uz dodatna ulaganja.

Podsetio je da je mnogo uloženo vaterpolo, te da Savez više nema nikakve dugove, kao i da se ulaže i u klubove.

- Kako zemlja bude ekonomski napredovala više ćemo da ulažemo. Pokušaćemo sa Mađarima zajedničke pripreme da napravimo, posebno u plivačkim sportovima, da možemo da napredujemo - rekao je Vučić.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije danas od 18.30 u finalu Evropskog prvenstva brani titulu šampiona protiv domaćina Turske.

Košarkaši Srbije i Španije sastaju se u borbi za prvo mesto u Grupi J na Svetskom prvenstvu u Kini danas od 14.30.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    8. septembar 2019 | 13:56

    Verujem da ce drzava,zajedno sa sportistima uciniti sve kako bi nas sport ponovo bio na visokom nivou.

  • Ivana

    8. septembar 2019 | 13:36

    Slazem se sa predsednikom Vucicem, srpski sportisti su uvek predstavljali ambasadore nase drzave u svetu. Kroz njih, zapravo, svet treba da vidi kakvi smo zaista mi.

  • Bojan

    8. septembar 2019 | 13:53

    Pohvale hrabrim odbojkasicama i maestralnim kosarkasima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA