≫ 

Boba Kovač: I kad ne igramo dobro, ostavimo protivnika na 19-20 poena!

Ima razloga za zadovoljstvo

  • 1
Slobodan Kovač Foto: OSS

Selektor odbojkaša Srbije, Slobodan Kovač, pozvao je na oprez posle pobede nad Španijom sa 3:1 na Evropskom prvenstvu.

Orlovi su izgubili prvi set, gubili su i sa sedam poena razlike, što je alarmiralo Kovača i usledilo je adekvatno buđenje.

- Nisu imali šta da izgube, stavili su drugog korektora, drugog tehničara i trećeg primača koji im je doneo preokret od 0-2 protiv Slovačke. Jesmo to očekivali, ali videlo se koliko oni uživaju i koliko igraju bez opterećenja, što je predstavljalo veliki problem za nas, videlo se to posle svakog poena - priznaje Kovač.

- Da se razumemo, u jednom trenutku smo bili malo i neorganizovani, počeli smo previše da razmišljamo hoće li oni da 'skuvaju' ili će ići na blok-aut, umesto da smo bili koncentrisani kao što smo bili od drugog seta – tada nam je profunkcionisao i blok, pa je postalo sve mnogo lakše. Bila je ovo teška utakmica, što nam i treba jer nas očekuju sve teži protivnici. Ovo je dobro – i kada ne igramo dobro, ostavljamo protivnika na 19-20 poena, ali postoji veliki prostor za napredak.

Sada sledi meč protiv domaće Belgije, u sredu u 20.30.

- Poznajem se dobro sa Belgijancima, sa reprezentacijom Slovenije sam sa njima često igrao. Želimo da se spremimo za taj meč, a posle ćemo sa Austrijom ponovo kombinovati. Igramo u gostima, dvorana će verovatno biti puna, biće to dobar ispit i ozbiljna utakmica u kojoj moramo da pokažemo svoje najbolje lice - zaključio je Kovač.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

VIDEO: HIjade građana dočekalo zlatne odbojkašice ispred Skupštine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    17. septembar 2019 | 08:04

    To je pravi trener. Strucnjak koji zna takticki i moralno da odgovori svakoj situaciji , za razliku od nabedjenog trojkasa koji je upropastio dve generacije kosarkasa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA