Atanasijević i Podraščanin surovo iskreni: Ovakvom igrom ne možemo do medalje, ovo nam je nauk!

Ako se ponovi igra kao protiv Ukrajine, biće vrlo teško sa Francuskom

  • 3
Marko Podraščanin na utakmici sa Ukrajinom, Foto: CEV.eu

Srpski odbojkaši Aleksandar Atanasijević i Marko Podraščanin svesni su da Srbija nije odigrala dobro u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u odbojci.

"Plavi" su pobedili Ukrajinu sa 3:2 (21:25, 25:23, 25:22, 19:25, 15:9) u utorak uveče, ali su tokom meča bili u veoma lošim situacijama. Ukrajinci su mogli da pobede jer su prvi set osvojili, a u drugom onda prokockali prednost 21:17.

- Meč sa Ukrajinom je bio pretežak, ali mi smo ga učinili takvim, jer nismo bili ta ekipa kakvi smo bili u prvih pet utakmica. Rival nije imao šta da izgubi, rizikovao je i to mu se isplatilo. Važno je da smo dobili, nebitno da li sa 3:0 ili 3:2, ali sa ovakvom igrom ne možemo da se nadamo medalji - jasan je bio Aleksandar Atanasijević posle Ukrajine.

Naši reprezentativci su tek u petom setu odigrali sigurno i bez mnogo trzavica pokazali da su bolja ekipa. Sasvim suprotno, kada se očekivalo da odigraju dobro i završe posao, odigrali su vrlo loš četvrti set.

- Pokazalo se da je četvrtfinale najvažnija utakmica. Protivnik je igrao rasterećeno, nismo ga potcenili. Hvala bogu da smo otvorili dobro taj-brejk, veliki smo uspeh napravili. Ovo treba da nam bude nauk za ubuduće, da pod hitno na terenu pokažemo ko smo i za koga igramo - rekao je Marko Podraščanin.

Srbija u polufinalu igra protiv Francuske, koja je u svom četvrtfinalnom duelu bila bolja od Italije u tri seta 25:16, 27:25 i 25:14. Taj meč je na programu u petak od 21 sat.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LA

    25. septembar 2019 | 13:30

    Eto, isto ovo ja juce napisem....da ce tesko do medalje sa ovakvom igrom i nalupali mi minuse.

  • Фих

    25. septembar 2019 | 14:43

    Са такво игром 3:0 за Француску. Али ок,ушли сте у полуфинале и то је супер. Пеотив Француза,немате шта да изгубите. Само храбро,па како буде

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA