≫ 

ODBOJKAŠI(CE) ZNAJU KAKO: Momci, pitajte dame kako do medalje i trona

Odbojkaši Srbije igraju u polufinalu Evropskog prvenstva protiv Francuske, jednog od domaćina i to usred Pariza, u petak od 21 časa

  • 2
Odbojkaška reprezentacija Srbije Foto: Tanjug/AP

Čuvaj se, svete, plave čete! U ovom slučaju neka se pripazi evropski deo planete, za sada.

Odbojkaši Srbije su opet sila, noćna mora za protivnike. Redom su delili lekcije na šampionatu Starog kontinenta koji organizuju četiri zemlje - Slovenija, Belgija, Holandija i upravo Francuska.

Dakle, "orlovi" Slobodana Kovača imaće u borbi za finale naspram sebe i rivale, ali i više hiljada navijača. Imali su i dva dana pauze, kao i selidbu iz Antverpena u grad svetlosti.

Kovač je uoči EP na selektorskom mestu nasledio Nikolu Grbića i njegovi aduti pokazali su se u sjajnom svetlu na mečevima igranim u Belgiji.

Srbija je grupnu fazu završila sa maksimalnim učinkom i samo jednim izgubljenim setom! Sjajna serija nastavljena je i u osmini finala protiv Češke, dok je ozbiljan ispit položen protiv Ukrajinaca u borbi za polufinale.

Pet setova i više od dva sata igre okončano je visoko podignutim rukama u znak slavlja! Klasa je potvrđena i sada, posle sedam uzastopnih pobeda na EP, sledi borba za medalje.

Odbojkaška reprezentacija Srbije Foto: Tanjug/AP

Francuska važi za apsolutnog favorita i zato je Meridianbet kvota na pobedu "trikolora" 1.26. Trijumf naših momaka predstavljao bi prilično iznenađenje - kvota je čak 3.50.

Ako verujete u ubedljivu pobedu Srbije sa 3:0 po setovima, kvota je čak 16. Ukoliko "orlovi" u finale odlete posle pet setova, Meridianbet daje kvotu 8.20! I to je više nego lepa prognoza.

Nije isključeno i da na meču bude ukupno četiri seta - Meridianbet kvota za ovu igru je lepih 2.70.

Vredi probati! Zašto? Ako neko zna odgovor, onda su to odbojkaši, jer odbojkaši(ce) su primer kako je sve moguće? Dame su uz "nemoguć" selektorski kontinuitet Zorana Terzića nedavno priredile, na primer, dva uzastopna čuda. Srušile su Poljakinje usred Poljske i plasirale se na Olimpijske igre 2020. u Tokiju. Zatim su usred Turske, pred 14.000 tamošnjih navijača, posle pet dramatičnih setova odbranile evropski tron.

Volja, želja, srce, znanje! Recept koji uz nekoliko koraka i stručno vođstvo donosi rezultat. Znaju to odlično i Slobodan Kovač i njegovi saradnici, i njegovi izabranici.

Finale je na programu u nedelju od 17.30 u Parizu, dok je meč za treće mesto dan ranije na istom mestu od 18 časova. Može li nacionalni tim do 12. odličja na šampionatima Evrope?

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    27. septembar 2019 | 09:10

    Izađeš na teren, boriš se i pobediš... Eto tako

  • Dragana

    27. septembar 2019 | 08:27

    Devojke su naš ponos, verujem da će nas i momci obradovati...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA