Više su na koksu nego na horsu: Rekordan broj džokeja u Engleskoj na kokainu!

Veliki problem zadesio je jedan od najpopularnijih sportova u Britaniji

  • 1
Kokain, Dzokeji

Printskrin: Youtube, Profimedia

Džokej Viljam Karson pridružio se listi svojih kolega koji su uhvaćeni da su konzumirali kokain, prenose engleski mediji. On je inače unuk legendarnog džokeja Vilijama Karsona starijeg, bliskog prijatelja kraljice Elizabete..

Ove godine u Engleskoj ima rekordan broj pozitivnih džokeja na kokain, a njima se pridružio i Karson. Njemu sleduje disciplinska kazna koja može da ide i do šest meseci  bez takmičenja.

Inače, on je već dva puta uhvaćen u vožnji u pijanom stanju, a još od 1. aprila nije jahao, jer je testiranje sprovedeno 27. marta. Odluka o suspenziji biće doneta sledećeg četvrtka, a zanimljivo je da je u čak 300 uzoraka džokeja, od 1,800 testiranih, pronađena ista supstanca Benzolyecgonin, koja je metabolit kokaina.

Karson je 2008. osojio Gold Kup i ostvario je u karijeri više od 400 pobeda, a hapšen je 2017. pod sumnjom da napao ženu  na ulici.

Džokej, konjske trke

Foto - Ilustracija: Pixabay

Trojica džokeja već znaju da su bili pozitivni na testu na kokain ove godine i to Piter Brajan koji je testiran u Pertu u aprilu, Kevin Lindi i Kalum Rodrigez koji su testirani u Sautvelu u februaru.

- Sigurnost, zdravlje su za naše džokeje najvažniji i imamo rigorozan pristup svim zabranjenim supstancama. Radimo sa džokejima kroz asocijaciju profesionalnih jahača, kako bi razumeli da povećanje brpja pozitivnih testova se reflektuje i na druge sportove i društvo u celini, i dajemo podršku džokejima i potrebnu edukaciju - rekao je PR Britanske jahačke asocijacije.

Video: Telegraf u štali Jokića: Upoznali smo njegove mezimce i pratili trke u Somboru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA