Francuzi ljuti zbog srpskog zviždanja Širaku: Ovako su videli potez naših navijača!

Narod Francuske nije baš blagonaklono gledao na potez naših navijača

  • 89
Odbojkaška reprezentacija Francuske Foto: Tanjug/AP

Dosta pažnje posvetili su francuski mediji tome što je deo srpskih navijača izviždao minut ćutanja povodom smrti bivšeg francuskog predsednika Žaka Širaka, pred početak polufinalnog susreta protiv Francuza. Podsetimo, odbojkaši Srbije pobedili su Francusku sa 3:2 i u nedelju u finalu EP igraju sa Slovenijom od 17.30.

Oglasila se, preko "Tvitera", čak i francuska ministarka sporta Roksana Marasineanu.

- Kakav meč! Bravo za Srbe i "plave". Ostao mi je ipak gorak ukus posle minuta ćutanja za predsednika Širaka koji je omelo nekoliko srpskih navijača. Sport treba da okuplja - napisala je između ostalog ministarka.

Preko društvenih mreža reagovali su i mnogi drugi navijači, a veliki broj njih nije ni znao zašto Srbi negoduju. Nisu ni bili pogođeni bombardovanjem 1999, a mnogi u sali nisu tada ni bili rođeni.

Neki su znali o čemu se radi, ali su naglašavali da odavanje pošte, ipak, nije bilo pravi trenutak za ovakvo reagovanje. Neki francuski navijači su na društvenim mrežama tokom utakmice isticali da ih je sve to toliko naljutilo, da su posle navijali još žešće.

Video: Detalj koji je nekima promakao: Srbi zviždali Žaku Širaku

Bilo je, međutim, i onih koji su na ovakve vesti u komentarima na interentu odgovarali da razumeju Srbe, jer je učešćem u intervenciji NATO Francuska u vreme predsednika Žaka Širaka stala protiv Srba, a u korist Kosova, na kome danas vlada mafija.

Francuski mediji su podsetili šta se dešavalo krajem devedesetih, a primetili su i natpise "Kosovo je Srbija" u hali.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • СизЦГ

    28. septembar 2019 | 23:14

    Да сам Француз стидео бих се оваквог председника.

  • Zoran

    28. septembar 2019 | 23:27

    Bas me briga kako Francuzi na to gledaju. Vazno je kako ja na to gledam.

  • Звиждач

    28. septembar 2019 | 23:06

    Е па госпођо министарка, није звиждало неколико Срба него нас седам милиона. Чули су се звиждуци из дечјих гробова и болница у којима се лече деца од најтежих болести 'захваљујући' и том Шираку.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA