≫ 

Odbojkaški Dragić! Srbin nam preti u finalu: Porodična tragedija ga ojačala, istetovirao je i sveca

Veliki adut Slovenaca biće Dejan Vinčić!

  • 9
Dejan Vinčić Foto: Profimedia, Instagram, Tanjug/AP

Slovenci se nadaju evropskom zlatu u odbojci, naročito se motivišu pobedom košarkaša pre dve godine na Eurobasketu, koju su im doneli igrači srpskog porekla protiv Srbije.

Luka Dončić i Goran Dragić dominirali su pre dve godine protiv Orlova u finalu Eurobasketa, a sada Slovenija nade polaže u Dejana Vinčića, momka koji korene vuče iz Republike Srpske.

 
 
 
View this post on Instagram
#srecnaslavasvimakojislave #svetijovankrstiteljA post shared by Dejan Vincic (@vincicdejan) on

Iskusni 33-godišnji tehničar korene vuče iz Prnjavora, istetovirao je svetog Jovana Krstitelja na levoj nadlaktici, a rođen je u Slovenj Gradecu - tom pričom podsetio je na Dragića i Dončića, jer je i sam lider, doduše u odbojkaškom timu.

 
 
 
View this post on Instagram
svaka cast majstori🥇🥇🥇🥇🥇🥇kapa dolA post shared by Dejan Vincic (@vincicdejan) on

Ima srebro sa Evropskog prvenstva, bio je MVP Evropske lige 2015, koju je Slovenija osvojila te godine, a trenutno igra za Radom iz Poljske.

Upravo Poljake je Slovenija izbacila na putu do finala, dobro ih je Vinčić poznavao, baš kao što njega poznaje i Slobodan Boba Kovač, nekadašnji selektor Slovenaca.

Zato će biti dosta prostora za nadmudrivanje u finalnoj utakmici, koja će se igrati u nedelju u 17.30 u dvorani Bersi u Parizu.

Dejan Vinčić Foto: Profimedia

TRAGEDIJA GA OJAČALA

Dejan je oca izgubio sa samo 11 godina, što je bio neverovatan udarac za porodicu i dodatan razlog da ranije sazri.

- Uvek se prisećam detinjstva, izgubio sam oca sa 11 godina i jako mi je nedostajao, jer je to najosetljiviji period odrastanja. Ostao sam sam sa majkom i bratom - rekao je u jednom intervjuu Dejan.

- Otac je radio u Gorenju, imao je i sopstveni zanat, bio je majstor za sve. Nikad nije bio bolestan, a onda je odjednom završio u bolnici, saznali smo da ima tumor. Sedmog dana su ga prevezli u Ljubljanu, ali je preminuo. Bio je to veliki šok za celu porodicu, dve godine prve su bile naročito teške.

 

 
 
 
View this post on Instagram
❤️❤️❤️A post shared by Dejan Vincic (@vincicdejan) on

Sport je bio izlaz iz ove situacije...

- Kada mi je trebao najviše, nisam imao tatu, brat i ja smo morali da odrastemo brzo kako bismo pomogli mami. Ostala je sama sa jednom platom i dvoje školaraca. Vremena su bila teška, ali mama nam je pružila sve što je potrebno, ona je moj heroj - ponosno kaže Dejan, koji joj na odbojkaškom terenu uzvraća medaljama.

- Dolazi na sve utakmice koje igramo u Sloveniji, to joj je vratilo volju za životom, i naravno, tu je unuka Anastasija - voli da doda Dejan, kom je dodatna podrška supruga Gordana.

VELIKI MOTIVATOR

- Sjajni smo, osvojićemo zlato - bila je poruka Vinčića pred finale.

On je imao dodatni motiv protiv Poljaka, razlog je selektor Vital Hejnen, koji je poručio da Slovenija nema tim da se bori za 1. mesto na Starom kontinentu. Bilo je 3:1 za Sloveniju, a posle meča, odbrusio je Vinčić.

- Radili smo mesec dana više od ostalih reprezentacija, sada nam se isplatilo. Presudila je naša želja, znanje, kvalitet... Znamo da ima mnogo „stručnjaka”, bilo je komentara posle poraza od Severne Makedonije, isto i posle Bugarske… Pokazali smo im, neka sada pričaju -  aludirao je Vičić i na Hejnena.

Iz našeg tabora, naravno, ovakvih izjava nema - gaji se veliko poštovanje i naročito to važi za Bobu Kovača, koji može biti i najjači adut u utakmici za zlato.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Суља

    29. septembar 2019 | 09:59

    Го Го Сербиа!

  • petar

    29. septembar 2019 | 15:40

    Neka on je izabrao da igra za Sloveniju i zasto ne.On i dalje ostaje Srbin kao i Dragic i Doncic.Sport je sport a nacionalna pripadnost je nesto drugo.

  • Goca

    29. septembar 2019 | 13:18

    NEKA POBEDI BOLJI... SRBIJA...!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA