• 6

Haka ragbista Novog Zelanda dobila neverovatan odgovor namazanih Engleza: Ovo svet dosad nije video!

Englezi su slavili u polufinalu sa 19:7 i izborili prvo finale Svetskog prvenstva od 2007. godine, a posebno upečatljiv bio je i početak meča

  • 6

Ragbisti Engleske plasirali su se u finale Svetskog prvenstva pošto su u polufinalu slavili sa 19:7 što je njihovo prvo finale od 2007. godine. Smislili su pred početka meča i na koji način da odgovore na tradicionalni ples - haku, koji reprezentativci Novog Zelanda izvode pred svaku utakmicu.

Novozelanđani pred svaki meč, u svim reprezentativnim takmičenjima izvode haku, tradicionalni ples koji je ranije prvenstveno bio izvođen kao ratni ples.

Dok njihov rivali uglavnom stoje i netremice posmatraju kako im se Novozelanđani unose u lice i prave grimase sa agresivnim izrazom lica dok izvode haku, Englezi su "namazano" smilili kako da ih neutrališu prilikom te tradicije.

Pošto se haka izvodi u formaciji koja liči na trougao, Englezi nisu stali u liniji, već su se pojedini reprezentativci povukli unazad i napravili veći trougao tako da je delovalo, kao da su im spremili prostor u kojem će da "opkole" Novozelanđane.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Zeljko

    Haka je ples dobrodoslice a ne ratni ples.

  • Boban

    Izgleda atraktivno ali ne treba ih nešto baš poštovati, djaba djaba aaaa i ostale gluposti u vaše indijansko pleme a na sportskom terenu sport. Krajnje je vreme da im se zabrane ova sranja. Šta bi bilo kada bi svaka zemlja izvodila svoj performans🤔

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima