≫ 

Škotska pregazila Srbiju u Glazgovu 86:0

Ragbisti Srbiji videli kako se igra vrhunski ragbi

  • 5
Škotska - Srbija Foto: Ragbi 13 savez Srbije

Ragbi 13 reprezentacija Srbije poražena je od Škotske 86:0 (56:0) na startutakmičenja u Grupi B naraža kvalfikacija za Svetsko prvenstvo koje se 2021. godineodržava u Engleskoj.

Čak 15 eseja postigli su domaći na Lokin Sports Graundu u Glazgovu, čime su praktično već posle prvog meča obezbedili plasman na završnicu SP.

Škotima je preostalo narednog vikenda da odigraju protiv objektivno slabije Grčke i ukoliko ne bude nekih iznenađujućih rezultata, preostali deo takmičenja je za njih samo puka formalnost. Na drugoj strani i pored ubedljivog poraza ništa se nije bitnije promenilo za najbolje ragbiste Srbije koji svoju šansu za istorijski plasman na SP traže u svom duelu sa Grcima 9. novembra u Beogradu.

Stjuart Vilkinson i ragbi 13 selekcija Srbije Foto: Ragbi savez Srbija

Na planetarni šampionat iz dve baraž grupe dalje će ići po dve provoplasirane ekipe, tako da je računica jasna za Srbiju - dobiti u direktnom meču Grčku i osigurati odlazak u Englesku. Jasno je da je samopuzdanje poljuljano iako pored uloge favorita Škotske, ovako ubedljiv poraz ipak nije bio očekivan. Međutim, selektor

Srbije Stjuart Vilkinson smatra da je ovo situacija koja može biti popravljena u naredne dve nedelje.

- Naravno da smo razočarani rezultatom, ali sve što smo videli danas može da se popravi. U svojoj karijeri bio sam i u goroj situaciji i verujem da možemo da okrenemo našu igru protiv Grka. To kažem jer su uprkos porazu igrači pokazali želju da igraju otvoreno protiv znatno jačeg rivala - izjavio je engleski stručnjak na klupi Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    27. oktobar 2019 | 14:49

    Nista strasno. Onu su majstori ovog sporta. To je kao kada bi Srbija igrala protiv njih u vaterpolou. Glavu gore momci i samo napred. Ovaj sport je relativno nov kod nas

  • Ja

    27. oktobar 2019 | 15:07

    Vazno je ucestvovati. I izgubiti sa rekordnim rezultatom!

  • Srbin

    27. oktobar 2019 | 14:21

    Sramota izgubiti sa ovim rezultatom! Zasto se uopste ulaze u ovaj sport, zar nije bolje uloziti novac u npr. tenis, odbojku, vaterpolo, kosarku itd?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA