• 0

Međunarodni rvački turnir "Trofej Pobednik" 10. put u Beogradu!

Trofej Pobednik" se održava tradicionalno već devet godina, u organizaciji rvačkog kluba "Pobednik", opštine Palilula i Rvačkog saveza Srbije

  • 0

Međunarodni, 10. rvački turnir "Trofej Pobednik", biće održan u subotu, 30. novembra, u Sportskoj hali "Dejan Smiljković" u Padinskoj skeli, najavljeno je na konferenciji za novinare u Gradskoj opštini Palilula.

Zamenik predsednika opštine Palilula Darko Paunović rekao je da opština svake godine izdvaja sve više novca za sport i njegovu promociju.

- Mi se trudimo da ulažemo u sportske aktivnosti, jer se nadamo da ćemo tako decu skloniti sa ulica i okrenuti zdravim stilovima života, a sportska hala u kojoj ćemo organizovati turnir će zablistati u punom sjaju - istakao je Paunović.

Rvanje

Printskrin: Youtube/KTV VESTIPredsednik rvačkog kluba "Pobednik" iz Borče Aleksandar Gačanović naglasio je da taj klub može da obeća još bolji i veći rad i očekuje da će se u skorijoj budućnosti proslavljati neka titula sa velikih šampionata.

- Očekujemo veliki broj gostiju iz zemlje i inostranstva, iz Grčke, Slovačke, Hrvatske, BiH, Makedonije, Bugarske. Bili smo 2017. godine i suorganizatori Evropskog prvenstva za školsku decu, a nakon toga smo ugostili i našu reprezentaciju -rekao je Gačanović i dodao da je klub imao zajedničku akciju sa opštinom Palilula, koja je podržala besplatan sport za svu decu ove opštine.

Generalni sekretar Rvačkog saveza Srbije Milan Jelić izjavio je da je rvanje najtrofejniji srpski olimpijski sport i da ovaj turnir predstavlja mesto na kome se sportske vrednosti poštuju.

- Očekujemo zanimljiv program i ovo je velika stvar za naš sport. U to ime smo izradili zahvalnicu za predsednika Palilula Aleksandra Jovičića, zahvaljujući mu tako na njegovoj neizmernoj podršci", rekao je Jelić.

"Trofej Pobednik" se održava tradicionalno već devet godina, u organizaciji rvačkog kluba "Pobednik", opštine Palilula i Rvačkog saveza Srbije. Manifestacija će zvanično biti otvorena 30. novembra u 16 časova, a prethodno će biti održane kvalifikacione borbe, sa početkom u 12 sati.

Video: Sumo rvanje, sport koji vodi u bolesti

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima