≫ 

Preko dana predsednik opštine, vikendom vaterpolo trener: Šapićevi vukovi zgromili Palilulu

Bivši vaterpolista a sadašnji političar i predsednik opštine Novi Beograd radi kao trener ekipe Novobeogradski vukovi

  • 0
VK Novi Beograd Foto: Novi Beograd

U poslednjem kolu jesenjeg dela sezone Prve B lige, Vukovi, koje trenira Aleksandar Šapić, su opravdali ulogu favorita i prilično rutinski savladali Palilulu za nastavak pobedonosne serije 14:7 (5:1, 2:2, 3:3, 4:3)

Već u I četvrtini Vukovi su najviše zahvaljujući Njegovanu, stvorili prednost od 4 gola, čime su sebi značajno olakšali posao u nastavku meča. Ipak treba napomenuti da se igrači Palilule nisu predavali pa su II i III četvrtina završene nerešenim reziltatom, a gosti u dva navrata prilazilili na dva gola zaostatka.

U I četvrtini viđena je vaterpolo simultanka Aleksandra Njegovana, koji je u prvom minutu postigao dva gola. Prvi šutem posle faula, drugi tako što se oslobodio svog čuvara, a zatim savladao golmana gostiju.

Nešto kasnije je postigao i treći gol sa igračem više. Palilula postiže prvi gol posle jedne kontre Vukova, koju nisu iskoristili, nakon čega je usledila kontra na drugoj strani i gol Bucala. Četvrti gol za Vukove postiže Lukić u situaciji sa igračem više, a peti ponovo Njegovan, šutem sekund pre kraja četvrtine.

VK Novi Beograd Foto: Novi Beograd

Čini se da kada se Njegovan umorio, ni napad Vukova nije više bio toliko efikasan. Palilula sredinom II četvrtine postiže dva gola i vraća se u meč. Prvi gol je postiga Urošević iz kontre, a drugi Milojević, pošto je oduzeo loptu u odbrani, a zatim se praktično sam izborio za šut. Nakon toga na scenu stupa igrač Vukova Đorđe Manojlović, koji postiže prvo gol sa dva metra, a zatim i sa igračem više, tako da se na odmor otišlo pri rezultatu 7:3 za domaćina.

U III četvrtini je viđen sličan rasplet. Palilula početkom ovog perioda ponovo postiže dva gola u nizu, preko Bucala, a zatim i Marjanovića iz peterca. Posle toga se dugo igralo bez golova, da bi nakon kontre Lukić povisio na 8:5 za Vukove. Jovanić je lobovao golmana Palilule i vratio četiri gola prednosti za domaćina na minut i po do kraja trećeg dela. U sledećem napadu Bucalo postiže svoj treći gol za Palilulu iz kontra napada, a na isti način Manojlović postiže gol za 10:6 na kraju III četvrtine.

VK Novi Beograd Foto: Novi Beograd

Početkom IV četvrtine, Njegovan uspeva da ispliva i realizuje kontru, čime Vukovi dolaze do prednosti od 5 golova, a gostima definitivno pada moral. Do kraja utakmice viđena su još tri gola Vukova i jedan Palilule. Strelci za Vukove su bili dva Milošević i jedan Njegovan, koji je ukupno postigao 6 golova, a za Palilulu Trifunović.

U Prvoj B ligi sledi dovmesčna pauza, posle polovine odigranih utakmica Vukovi su prvi sa svih 8 pobeda, a šampionat se nastavlja početkom februara 2020. godine.

Video: Prljava igra, udarci u lice, davljenje... Da li je vaterpolo najbrutalniji i najkrvaviji sport na svetu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA