≫ 

Rukometašice spremne za najvažniji meč, Norvežani se plaše balkanskog mentaliteta

Važan duel sa Norvežankama!

  • 0
Ženska rukometna reprezentacija Srbije Foto: Youtube.com

Ženska rukometna reprezentacija Srbije odigraće svoj treći meč na Svetskom prvenstvu u Japanu protiv selekcije Norveške u utorak od 12.30po našem vremenu.

Biće to sudar jedine dve reprezentacije sa maksimalnim učinkom posle dva kola u Kumamotu, a selektor reprezentacije Srbije, Ljubomir Obradović, najavio je ozbiljan okršaj.

- Čekaju nas jako teške i zahtevne utakmice u četiri dana. Suviše je trošiti reči na kvalitet Norveške i sistem koji godinama gaje, koliko su proizveli igračica i trofeja. Norveška je uvek Norveška, da ne bude zabune, da li je jedno ime tu ili ne, to je njima nebitno. Imaju sistem koji godinama forsiraju i ne menjaju. Biće jedna ozbiljna i teška utakmica.

Kristina Liščević će imati dosta posla na poziciji srednjeg beka.

- Nema više laganih protivnika, najbitnije dolazi. Očekujemo teške utakmice, velike protivnike, spremamo se već duže vreme za njih, očekujemo pozitivne rezultate. Norvežanke poznajem jako dobro, igrala sam i sa njima i protiv njih. Kidaju do kraja, to je mentalitet koji nikada ne odustaje, ne zna za poraz. Oni će ući 110% u utakmicu, a mi moramo da uđemo 200%. Svaka lopta će biti važna, do samog kraja će biti značajno. Teška utakmica je ispred nas.

Za čuvanje mreže zadužena je Jovana Risović.

- Kreće najzahtevniji deo, počevši od Norveške. Svi znamo ko je Norveška. Imamo taktiku, motiva nam ne nedostaje, spremićemo se najbolje za sve preostale mečeve.

Zanimljivo je kako je duel najavio  Torir Hergeirson, selektor reprezentacije Norveške.

- Biće to težak meč, balkanski timovi su veoma taktički dobri, fizički jaki, imaju puno kvalitetnih igrača, izražen bobeni duh, biće to težak meč.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA