• 0

Svečanom akademijom obeleženo 70 godina rukometa u Srbiji

Veliki praznik jednog od najtrofejnijih sportova Srbije

  • 0

Svečanom akademijom u velikoj sali Skupštine grada Beograda danas je obeleženo 70 godina rukometa u Srbiji, odnosno bivšoj Jugoslaviji.

Domaćin proslave, ujedno predsednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije (RSS), Božidar Ðurković, pozdravivši prisutne i čestitajući Savezu rođendan, istakao je da je rukomet u proteklih 70 godina ostvarivao velike rezultate i velike uspehe, u obe konkurencije, te da malo zemalja u Evropi i svetu može da se pohvali da je imalo najbolje igrače na Evropskim i Svetskim prvenstvima, na svim pozicijama u rukometnom sportu, od golmana do kružnog napadača.

- Nama prošlost služi kao putokaz za bolje rezultate i razvoj i dalji prosperitet rukometa u Srbiji. Zahvaljujem se svima koji su doprineli istinskoj slavi srpskog rukometa širom sveta - rekao je Ðurković.

Živan Pešić, Rukometna reprezentacija Srbije

Foto: Ivica Veselinov/ RSS

Kako je naveo, Srbija ne bi trebalo da se zadovoljava samo plasmanima na velika takmičenja.

- Povratak u borbu za medalje nije neostvariv. Potrebno nam je jedinstvo, zdrava atmosfera i strpljenje - zaključio je Ðurković.

Državni sekretar za sport, nekadašnji rukometni reprezentativac, Predrag Peruničić kazao je da činjenica da u rukometu ima preko 100 nosilaca nacionalnih priznanja jasno odslikava svu trofejnost tog sporta.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije

Foto: Youtube.com

- Imamo potencijal od preko 400 klubova, kao i bazu za rezultate - istakao je Peruničić.

Gostima se putem video linka obratio i predsednik Svetske rukometne federacije ( IHF) Hasan Mustafa.

Na svečanosti su dodeljena zaslužna priznanja, a prisutni su bili mnogobrojni gosti iz sveta sporta, među njima predsednik Evropske rukometne federacije Mihael Viderer, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Ðorđe Višacki, gradski sekretar za sport Dragana Belojević, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić, predstavnici Sportskog saveza Srbije i Rukometnog saveza Republike Srpske, kao i Bosne i Hercegovine.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima