≫ 

Holandija održala čas rukometa katastrofalnoj Srbiji: Čeka nas "balkanski derbi" za prolaz dalje

Posle odlične igre u duelu sa Norveškom, rukometašice Srbije nisu imale svoj dan protiv Holanđanki

  • 21
Rukometna reprezentacija Srbija Printscreen: Arena sport

Rukometašice Srbije ubedljivo su poražene od selekcije Holandije 36:23 u četvrtom kolu Grupe A Svetskog prvenstva, pa će za prolaz dalje i treće mesto grupe igrati protiv selekcije Slovenije. 

Od samog starta dominirala je zvanično treća selekcija Evrope i sveta dok su Srpkinje prilično uspavano ušle u susret posle izvanredne partije protiv Norvežanki u prošlom susretu. Tako su Holanđanke brzo napravile seriju od 3:0 koja je dodatno uticala na igru Srbije. Nesigurna igra, naročito prilikom dodavanja, kao i u odbrani, skupo je koštala Srbiju, dok je sa druge strane prednost rivalki rasla iz minuta u minut.

Koliko je bio loš start meča pokazuje i to da je selektor Ljubomir Obradović tražio tajm-aut već u 8. minutu meča.

Sredinom poluvremena, usledio je kratak period nešto bolje igre u kojem su naše rukometašice povazale par dobrih napada koji su završili golovima, od kojih jedan nepažnjom čuvarke mreže Holandije vester koja se posle odbrane prerano radovala pa je lopta ušla u njenu mrežu, ali to je bilo sve.

Video: Blam utakmice: Holandska čuvarka mreže počela prerano da se raduje

Holanđanke su do kraja prvog dela igrale gotovo bez greške, postizale su golove sa jednom, i dve, igračice manje, pa je prednost ddostigla i 10 razlike, 20:10, da bi na kraju Srpkinje smanile na 20:12.

U ovom periodu, nedostajali su golovi bekova Srbije, koja je napravila čak grešaka, nasuprot 4 Holanđanki,  a jedino je izvođenje sedmeraca, koje je Kristina Liščević realizovala u pet navrata, funkcionisali.

Rukometna reprezentacija Srbija Printscreen: Arena sport

U drugom delu, Holanđanke golom iz sedmerca otvaraju ovaj period, dok u odbrani zatvaraju sve prilaze golu. Srbija ponovo loše startuje i ne uspeva da postigne gol u uvodnih 8 minuta drugog dela igre. Holanđanke su zatvorile sve prilaze golu, a tek iz ponekog sedmerca i perfektno odrađene akcije, naše igračice su uspevale da postignu po koji gol.

Sa druge strane, Holanđanke su održavale prednost od desetak golova i rutinski privele meč kraju. Ključ poraza naše selekcije leži u čak 22 izgubljene lopte, nasuprot 7 koliko su imale rivalke.

Video: Najlepši gol Srbije nije bio dovoljan za pobedu

Najefikasnije u srpskom timu bile su Liščević, Obradović i Trifunović sa po 6 pogodaka. U pobedničkom timu,  Estevana Polman postigla je osam golova, dok su po šest postigle Van der Hejden, Abing i Dulfer.

Da podsetimo, naša selekcija je u prethodnim duelima upisala pobede sa Angolom i Kubom, a poražena je od Norveške i Holandije, pa će meč sa Slovenijom koji se igra u petak od 7 sati odlučiti ko će na 3. mesto grupe A.

U drugu fazu turnira plasiraće se tri najbolja tima iz grupe.

Svetsko prvenstvo, 4. kolo:

Srbija: Cvijić 1, Janjušević, Jovović, Kojić, Lavko 1, Liščević 6, Nikolić 2, Obradović 6, Pop-Lazić 1, Radojević, Radosavljević, Risović, Stevin, Stoiljković, Tomašević, Trifunović 6

Holandija: Abing 6, Bont, Duijndam, Dulfer 6, Freriks, Hušer 1, Kramer, Maleštajn 2, Nuser 3, Polman 8, Smets, Smits, Snelder 3, Van der Heijden 6, Van Vetering 1, Vester

Akva Dom, Kumamoto

Sudije: K. Bonaventura, Ž. Bonaventura (Fra)

Video: Jelena Lavko će prvi put nositi kapitensku traku na velikom takmičenju

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sajla

    5. decembar 2019 | 12:23

    Mentalitet će nas ubiti. Izgubile od Norveške, kako kažu neopravdano, i pale psihički. Ma nemoj!

  • CG

    5. decembar 2019 | 12:38

    Uz fudbal, najgori srpski sport je rukomet. Igraju staromodno, nista nisu mijenjali od osamdesetih. Od tad je proslo mnogo...

  • Gledam

    5. decembar 2019 | 13:03

    Ove nase i gledam juce CG protiv Rumunije...Nase cim im protivnik pobegne na tri,cetri razlike totalni haos nastane, ne zna se ko sta radi i na koju stranu trci. Juce CG gubi 4 razlike na polovini drugog poluvremena o onda ne da se predaju nego furioznom igrom prave razliku 8:1 i ubijaju u pojam Rumunske igracice...jedino nama to fali, ta drskost, odlucnost, hrabrost...sto se talenta i mogucnosti tice tu ne zaostajemo za drugim reprezentacijama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA