≫ 

Velika pobeda srpskih rukometašica na startu druge faze Svetskog prvenstva!

Naše devojke nisu ostavile ni promil šanse rivalkama, naredni meč igramo sa Nemicama

  • 14
katarina tomašević Foto: MN Press

Srpske rukometašice odigrale su najbolju utakmicu na Svetskom prvenstvu u Kumamotou, i to na startu druge faze protiv opasne Južne Koreje, porazile je 36:33 uz dominaciju tokom svih 60 minuta!

Lavko je dominirala u našem timu, sedam pogodaka imala je na svom kontu naš kapiten iz sedam šuteva, stavila tačku na fenomenalno izdanje naših devojaka koje su upisale prve bodove u novoformiranoj grupi.

Naredni meč, već u ponedeljak, Srpkinje igraju protiv Nemačke od 7 sati po srednjeevropskom vremenu.

Koliko su devojke selektora Ljubomira Obradovića bile dominantne protiv šampionki Azije najbolje svedoči podatak da su gotovo 60 minuta bile u vođstvu! Korejke nijednog trenutka nisu uspevale da preokrenu, a jedini egal bio je na samom startu meča (1:1, 2:2, 3:3).

Preostali deo utakmice Srokinje su držale čas modernog rukometa rivalkama. Prednost je rasla iz minuta u minut, do "lepih" 21:16 nakon 30 minuta.

Obećavala je igra Srpkinja, nastavile su tamo gde su stale protiv Slovenije, a u drugom poluvremenu majstorski su dovršile započeti posao. Ključan za održavanje prednosti bio je "rafal" Jelene Trifunović koja je u ekspresnom roku sredinom drugog dela postigla četiri gola.

Bilo je i kriznih momenata, ali vrlo kratkih, nikako dramatičnih po naše devojke. Korejke su u momentima kada su imale igračicu više u polju uspevale da istope razliku koja je u jednom trenutku bila i "plus osam" (28:20).

Prišle su Azijatkinje na tri gola minusa, međutim Srpkinje su uvek imale spreman odgovor, potvrdile da imaju širok napadački repertoar kao glavni adut na Svetskom prvenstvu.

Ne bi ovaj izveštaj bio kompletan bez pomena našeg golmana Katarine Tomašević koja je sa osam odbrana paralisala Korejke, bacala ih u očaj na "zicerima" i još jednom potvrdila klasu.

Velika pobeda Srpkinja!

SRBIJA - JUŽNA KOREJA 36:33 (21:16)

Kumamoto "Akva Dom"

Gledalaca - 2.000

SRBIJA: Risović , Tomašević , Radosavljević 2, Trifunović 4, Števin, Lavko 7 , Nikolić 5 ,Janjušević, Kojić, Pop Lazić 5, Radojević , Obradović 1, Jovović, Stoiljković 4, Liščević 5, Cvijić 3

JUŽNA KOREJA: Kim, Park, Kim, Čoi, Šin, Von, Riu, Han, Sim, Kang, Gvon Ha Na, Li, Jung, Kim, Ju, Mun

Grupa I

Srbija - Južna Koreja 36:33 (21:16)

Holandija - Nemačka

Norveška - Danska

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanče

    8. decembar 2019 | 09:22

    Bravo Lavice! 👍 Samo nastavite tako,. Korak po korak idemo do kraja. SREĆNO!☘️☘️☘️❤️💝💟💗♥️🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Manjaca

    8. decembar 2019 | 09:07

    Bravo lavice

  • Beti

    8. decembar 2019 | 10:43

    SRBIJA🇷🇸🇷🇸🇷🇸♥️♥️♥️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA