≫ 

Niko nam ništa neće pokloniti, za sve moramo da se izborimo: Rukometašice spremne da iznenade Dansku

Ne treba da se bavimo računicama šta će biti, već da igramo da pobedimo, kaže kapitenka Srbije

  • 0

Ženska rukometna reprezentacija Srbije, u sredu od 10 časova (RTS, Arena sport 1), igra odlučujuću utakmicu sa reprezentacijom Danske na Svetskom prvenstvu u Japanu. Ulog su olimpijske kvalifikacije, ali postoji šansa da se najbolje srpske rukometašice nađu i u polufinalu, u slučaju poklapanja drugih rezultata u poslednjem kolu glavne faze.

Nakon poslednjeg meča u grupi 1, Srbiji je potrebno da se poklope tri rezultata. Najpre pobeda protiv Danske, a zatim i da Koreja i Norveška odigraju za nas.

Holandija je apsolutni favorit protiv Južne Koreje i pravo čudo bi bilo da ne pobedi, a Srbije je potrebno upravo to. Remi i poraz Holanđanki ide nam na ruku.

Takođe, Srbiji treba da Norveška pobedi ili odigra nerešeno protiv Nemačke koju je Srbija dobila jutros i dakle ima bolji međusobni skor.

Ženska odbojkaška reprezentacija srbije, JOVANA RISOVIC

Foto: RSS

Stručni štab dao je devojkama slobodno prepodne, koje su iskoristili da posete čuvenu botaničku baštu u Кumamotu, a posle ručka i popodnevnog odmora, usledila je video analiza poslednjeg protivnika u glavnoj fazi, koga su Srpkinje savladale na Evropskom prvenstvu u Francuskoj prošle godine (30:25).

Kapiten Jelena Lavko komentariše učinak Srbije do sada na prvenstvu:

- Jako sam zadovoljna, desila nam se ta utakmica protiv Holandije i šteta što nismo pobedile Norvešku, mnogo bi nam sada bilo lakše. Opet ne mogu da kažem da nisam zadovoljna. Prethodna dva prvenstva smo igrali super u grupi, pa kad prođemo u glavnu fazu posustanemo. Sada držimo tu liniju na gore.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije, Jelena Živković

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Da li se oseća pritisak?

-Pa ne znam, mislim da je to više pritisak da pokažemo šta možemo, da svaka izvuče svoj maksimum, ako to uradimo, onda se ne bojimo za rezultat. Na nama je da se borimo i da pobedimo, nikada nam ništa nije poklonjeno, ako se bude poklopilo, hvala dragom Bogu, mi smo došle sa ciljem.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije

Foto: RSS

O selekciji Danske kaže:

-Igraju taj skandinavski rukomet, kao Norveška, a i Holandija je tu negde. Trče bore se, odličan golman, on im puno pomaže. Moramo biti koncetrisaniji pri šutu, ako damo gol, lakše će sve biti.

- Cilj nam je tako tako blizu, a tako daleko. Juče posle naše utakmice, pa posle utakmice Holandije i Danske, počele su računice, ako one pobede, pa ako ove pobede, mislim da ne treba da gledamo na to. Treba da igramo da pobedimo. Ako se to ne desi, džabe smo računale bilo šta. Moramo da budemo koncetrisani na našu utakmicu, a ne da mislimo ko igra pre, a ko posle nas.

- ko proitv Danske trijumfujemo, pa se i poklope rezultati, mislim da će svi biti presrećni.

Video: Srbija zgazila Nemačku: Divljački faul i osvetnički pogodak naših rukometašica

(Telegraf.rs/RSS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA