Rukometaši žrtvuju Božić zbog pripreme za EP: Poštujemo praznik, ali imamo veliku šansu!

Veliki praznik će Orlovi provesti igrajući važne pripremne mečeve

  • 0

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić rekao je da je primarni čilj na predstojećem Evropskom prvenstvu da se tim plasira u drugu fazu takmičenja.

- Nismo kompletni od početka priprema, Cupara se juče priključio, Ilić u ponedeljak, ali navikli smo. Povrede su sastavni deo sporta, čekamo momke koji nastupaju u Bundesligi. Sve ide po planu, imamo sjajne uslove u Kovilovu, osoblje nam maksimalno izlazi u susret, posvećeni smo našem cilju i napretku. Bitno je da budemo zdravi. Primarni cilj je da prođemo u drugi krug, a moje mišljenje je da ovi momci mogu i više od toga - rekao je Peruničić.

Peruničih se osvrnuo i na rivale u grupi, a Srbija će u Gracu igrati protiv Hrvatske, Crne Gore i Belorusije.

- Poslednjih nekoliko prvenstava Belorusija je redovan učesnik. Opasna i dobra ekipa, pokrivena na svim pozicijama. Svakako da njih najviše analiziramo, prve dve utakmice odredice dalji tok. Hrvatsku dobro poznajemo, znamo šta mogu, dok je Crna Gora mlada ekipa u naletu nakon pobede nad Danskom u kvalifikacijama. Potpuno sam siguran u ove momke. Oseća se da se dobro poznaju, manje nam ponavljanja treba za neke stvari. Kao dobra priprema, posluži će nam turnir u Francuskoj. Imaćemo priliku da odmerimo snage sa najboljim selekcijama sveta. Drago mi je da je Savez ispoštovao da ne gubimo vreme sa povratkom u Srbiju. Poštujem Božic naš, znam da ga treba provesti sa porodicom i forsiram to, ali jako nam je bitno prvenstvo i ova šansa - zaključio je Peruničić.

Srednji bek Srbije Lazar Kukić istakao je da povrede i nedostaci ne utiču na raspoloženje i rad tokom priprema.

- Dobro smo krenuli, treniramo punom snagom od početka. Pripremamo se bez obzira na povrede i nedostatak određenih igraca. Težimo ka našem cilju i za sada sve teče po planu, samo zdravlje da nas posluži.

Levoruki igrač Nikola Crnoglavac rekao je da će mečevi sa Egiptom pokazati gde se ekipa nalazi.

- Najvažnije da nas zdravlje posluži, dobro treniramo i čekamo ostatak momaka koji nastupaju u Bundesligi da nam se prikljuce. Mečevi sa Egiptom poslužiće nam da vidimo gde smo u ovom trenutku i biće dobra uvertira za ono što nas ceka u januaru - rekao je Crnoglavac.

Srbiju za vikend očekuju pripremni mečevi sa Egiptom, u subotu od 18 sati u SC "Voždovac", dan kasnije sa istim rivalom sastace se u niškom "Cairu" u istom treminu.

Posle dva duela sa afričkom selekcijom, nastavak priprema srpske reprezentacije planiran je za prvi dan sledeće godine, uz dolazak igrača koji nastupaju u nemackim klubovima, Marsenića, Ivaniševica, Pušice i Zelenovića.

Izabranici Nenada Peruničića putuju na turnir Zlatne lige u Mec i Pariz, gde će 3. i 5. januara odigrati mečeve sa Francuskom i Norveškom.

Evropsko prvenstvo po prvi put održace se u tri zemlje od 9. do 26. januara, a prvi meč igraće protiv Belorusije (9.1), dva dana kansije protiv Crne Gore ,dok će na kraju grupne faze 13. janaura snage odmeriti protiv Hrvatske.

Dve najbolje selekcije izboriće plasman u glavnu fazu takmičenja (TOP 12) u Beču.

ru

Video: Opkladila sam se sa golmanom rukometne reprezentacije Srbije Vladimirom Cuparom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA