≫ 

Vaterpolisti Srbije atomskom igrom potopili Hrvate!

U okviru Svetske lige sastale su se dve možda i najbolje ekipe sveta u ovom momentu

  • 22
Vaterpolo Srbija - Hrvatska, Svetska liga Foto: Marko Jovanović

Kraj 2019. godine obeležio je svetski vaterpolo klasik između Srbije i Hrvatske u Beogradu. Šest meseci posle nezaboravnog finala Svetske lige za vaterpoliste na beogradskom Tašmajdanu, Srbija je ponovo slavila, ovoga puta mnogo lakše i ubedljvijije sa 15:11

Duel je odigran u 2. kolu Svetske lige, na bazenu SC "25.maj Milan Gale Muškatirović". Ovaj duel, ovoga puta, odlučuje o prvom mestu u grupi u evropskim kvalifikacijama za završni turnir Svetske lige. Biće to i odlična provera za oba tima, pred nastup na Evropskom prvenstvu, koje počinje 12. januara u Budimpešti.

Vaterpolo Srbija - Hrvatska, Svetska liga Foto: Marko Jovanović

Pred punim tribinama bazena "Milan Gale Muškatirović", najefikasniji u srpskom timu sa po tri gola bili su Filip Filipović i Gavril Subotić, po dva su postigli Radomir Drašović, Dušan Mandić i Nemanja Vico, a po jedan Duško Pijetlović, Strahinja Rašović i Viktor Rašović.

U selekciji Hrvatske po dva gola su postigli Josip Vrlić, Ante Vukičević, Maro Joković i Andre Bušlje, a po jedan Havijer Garsija, Luka Bukić i Hrvoje Benić.

Vaterpolo Srbija - Hrvatska, Svetska liga Foto: Marko Jovanović

Utakmica je bila neizvesna samo u prvih četiri minuta meča kada su ekipe bile u egalu 4:4. Nakon toga Srbija preuzima inicijativu i stiče najpre minimalnu prednost 6:4 posle prve četvrtine.

U nastavku meča, atomska igra podmlađene selekcije Srbije, koja je igrala bez Prlainovića, Aleksića, Stefana Mitrovića. Ipak, mlade snege poput Gavrila Subotića i Radomira Drašovića su odigrali vrhunski.

Vaterpolo Srbija - Hrvatska, Svetska liga Foto: Marko Jovanović

Već posle druge četvrtine bilo je 9:6 za našu selekciju posle vrhunskog gola Subotića. Odmah u nastavku slede dva brza gola Srbije 11:6, čime je meč praktično bio prelomljen.

U nastavku se igraloi gol za gol, a Srbija je do najveće prednosti stigla  14:8 na kraju trećeg perioda. U poslednjem je usledilo opuštanje, pa su Hrvati dali tri, a mi samo jedna gol za konačlnih 15:11.

Vaterpolo Srbija - Hrvatska, Svetska liga Foto: Marko Jovanović

TOK MEČA:

4/4

32 MIN: 15:11 kraj

25. MIN: 14:8 Promena na golu Srbije, umesto Mitrovića je među stativama Gojko Pijetlović koji nastavlja odlično da brani.

Vaterpolo Srbija - Hrvatska, Svetska liga Foto: Marko Jovanović

3/4

24. MIN:14:8 Kanonada golova na bazenu "Milan Gale  Muškatirović" Srbija vode ubedljivo

22.MIN: 13:8 Ovo bi mogla da bude najubedljivija pobeda Srbije nad Hrvatskom u Svetskoj ligi. Nije ni kraj treće četvrtine, a vodimo ubedljiv. Mladi Drašović nastavlja da koristi šansu sa pozicije beka i dobrim šutem donosi prednost.

18. MIN: 11:6 Nadmoćna igra Srbije protiv Zvančno treće ekipe sveta. Iako meč nema neki rezultatski značaj igramo fenomenalno i najavljujemo da ćemo biti ozbiljni branioci titule na EP koje počinje 12. januara u Budimpešti.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

2/4

16. MIN: 9:6 Srbija igra vrlo sigurno i ne dozvoljava rivalima da se približe. Odlično se branimo sa igračem manje, a onda imamo i sigurniji napad. Fenomenalna reakcija Gavrila Subotića, koji je ispratio odbranu protivnika i loptu "bocnuo" u mrežu za 9:6!

11. MIN: 7:5 Srbija održava prednost od dva gola...

Vaterpolo Srbija - Hrvatska, Svetska liga Foto: Marko Jovanović

1/4

8. MIN:Samo u prvoj četvrtini viđeno je 10 golova (6:4 za Srbiju) što je neverovatno za vrhunski vaterpolo ovog nivoa, pre svega zbog odbrana koje igraju obe ekipe.

7.MIN: Pjetlović je napravio višak, a onda Mandić iznenadio golmana gostiju i doneo prednost od 6:4!

Vaterpolo Srbija - Hrvatska, Svetska liga Foto: Marko Jovanović

5 MIN: Mogla je Hrvatska na +2, ali je loše odreagovao Joković, a Srbija to sve iskoristila u kontri za 4:4. Naši nisu iskoristili napad, Hrvatska je došla do napada i peterca, ali je Mitrović to fenomenalno odbranio!

4. MIN: Hrvati su ponovo poveli, ali je ponovo usledilo b rzo izjednačenje. Filipović je izveo peterac i pogodio za 3:3. Ipak, nije dugo ostalo nerešeno, jer je Joković doneo novu prednost "barakudama" – 3:4.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kanidja

    29. decembar 2019 | 18:10

    Bravo delfini ! Ne mogu da verujem da tok se prati samo na telegrafu

  • Realno

    29. decembar 2019 | 18:17

    Respect!

  • M.K.

    29. decembar 2019 | 19:08

    Bravo delfini 🇷🇸 jos jedna lepa vest ulepsali ste mi vece 👌😊meni uvek praznik kad hrvatska izgubi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA