≫ 

O zlatu iz Tokija se već dugo priča: Najbolja odbojkašica planete zna šta joj nedostaje!

Tijana Bošković je svesna da joj samo jedna zlatna medalja nedostaje da postane najbolja ikada u ovom sportu

  • 0

Najbolja odbojkašica Evrope i Srbije Tijana Bošković izjavila je da je zadovoljna uspesima koja reprezentacija ostvarila u godini iza nas. Na dug spiska individualnih nagrada kada je 22- godišnja Boškovićeva u pitanju, nadovezao se CEV, Odbojkaški savez Srbije i Olimpijski komitet, koji su joj u 2019. dodeli nagrade za najbolju odbojkašicu Evrope i Srbije.

- Apsolutno ništa ne nedostaje. Zadovoljna sam kako je završena reprezentativna sezona i cela godina. Ostvarili smo dva glavna cilja sa reprezentacijom, plasman na OI i odbranjena je zlatna medalja na EP - rekla je Bošković.

Osim što je sa reprezentacijom u 2019. godini odbranila evropski tron i kompletirala evropsku i svetsku titulu, korektorka Srbije odbranila MPV priznanje i objedina ga sa titulom najkorisnije igaračice, koju je osvojila na SP 2018.

Olimpijada Rio 2016 - Žene, ženska odbojka, Srbija SAD Amerika -

Foto: Tanjug/AP

- Naravno da ima motiva posle ovako velikih uspeha, lično sam još više motivisana i radujem se što nas u narednom preriodu očekuju pođednako važni izazovi kao i prethodnih godina".

Izabranice Zorana Terzića na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine osvojile su srebrnu medalju, a u olimpijskog godini očekuje se odbojkašice budu vlasnice tri zlata istovremeno - evropskog, svetskog i olimpijskog.

- O zlatu iz Tokija se već dugo priča, posebno posle ove evropske zlatne medalje. Iskreno, još uvek ne razmišljam o tome. Do jula ima još dosta vremena. Siguran šam da ćemo kada dođe vreme za to maskimalno shvatiti naš zadatak i da spremni odemo na OI - rekla je Bošković i izrazila nadu da će i na kraju 2020. imati o čemu da se priča.

"Iskreno se nadam da ćemo se i sledeće godine u ovo doba okupiti lepim povodom, a ono što je najvažnije da nas sportiste posluži zdravlje jer je to najbitnije - zaključila je Bošković.

Video: Bošković: Odbraniti titulu prvaka Evrope je velika stvar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA