≫ 

Kovač posle Francuske: Nije problem poraz, nego način na koji je došao

Malo šta se kao dobro moglo izdvojiti u igri "Plavih" iz meča sa Francuzima

  • 3
Slobodan Kovač Foto: OSS

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač ne želi da traži izgovore što je evropski prvak izgubio od Francuske u prvom meču kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju ove godine.

Kao jedan od glavnih razloga je video manjak energije u svom timu, odakle su kretali i drugi problemi, pa je Francuska u Berlinu slavila sa 3-0 u setovima (25:21, 25:21, 25:22).

- Nije nažalost bilo potrebne energije, nedostajalo je mnogo toga u igri. Nećemo da se pravdamo, da pričamo nešto. Bili smo loši, oni bolji. Sada moramo da idemo težim putem, ali je prva utakmica, ima još mnogo da se igra. Poraz kao poraz nije problem, već način na koji je došao. Moramo da shvatimo da moramo da igramo najbolju odbojku jer smo meta svima zbog toga što smo evropski prvaci i ne praštaju nam greške - rekao je Kovač posle meča.

Mada su pojedinci iz francuskog sastava prednjačili, čak i kada rezultat nije bio na strani Trikolra, delovalo je drugačije.

- I kada smo vodili pet poena razlike, izgledalo je kao da Francuzi igraju bolje od nas. Njihov korektor je igrao sjajno. Nismo imali rešenja za njega u bloku - dodao je Kovač.

Naredni izazov je utakmica protiv Holandije u ponedeljak od 14 sati.

- Trudićemo se da pobedimo druge dve utakmice da Francuzi možda ne bi igrali neke igrice na kraju jer im ova pobeda to dozvoljava. Nije prvi put da smo u teškoj situaciji. Probaćemo da se još bolje borimo - istakao je Kovač.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skg

    5. januar 2020 | 19:28

    Glavu gore...nema predaje! Podrska za Kovaca i ekipu koji su nas obradovali dosta puta i koji igraju za zemlju punim srcem

  • W

    5. januar 2020 | 18:54

    Način:RAZVALILI SU VAS, hahahahahahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA