≫ 

Belorusi totalno razmontirali Srbiju na startu EP: Promašeni ziceri i sedmerci skupo koštali Orlove

Loša odbrana,solo akcije, manjak igre preko krila viđena je i na startu ovog šampionata

  • 64

Rukometna reprezentacija Srbije ubedljivim porazom od Belorusije, 35:30, u meču 1. kola započela je Evropsko prvenstvo u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, a loša igra, naročito u 2. poluvremenu, potpuno je bila "zaštitni znak" Orlova.

Srbija je odigrala solidno prvo poluvreme u kojem je viđena borbena igra i povratak u egal od -4, da bi u drugom poluvremenu Orlovi potpuno stali i dozvolili rivalu da se razigra. Koliko je igra Srbije bila slaba dovoljno govori podatak da je prvi gol sa levog beka postignut u poslednjem minutu susreta.

Srbija nije iskoristila prvi napad na meču, da bi sa druge strane Belorusipoveli i diktirali ritam susreta. Prvih deset minuta igralo se gol za gol, a onda su usledile greške Srbije i seriju rivala od 3 pogotka, za 10:6 u 12. minutu.

Ipak, posle nekoliko minuta "prazne igre", usledilo je "buđenje". Tako Belorusija sa igračem manje postiže gol, da bi Radivojević sa desnog krila uzvratio prvim golom iz igre na meču, a onda i smanjio rezultat golom preko celog terena za -2. Bio je to nagoveštaj mnogo bolje igre Srbije koja je usledila.

Posle 13:11, Belorusija agresivnom igrom ostaje bez dva igrača na terenu, a Srbija to koristi i dolazi do izjednačenja. Prvo je Zelenović postigao spektakularan gol, a onda i Ilić krade loptu za 13:13, na 5 minuta do kraja prvog poluvremena, konačno je proradila odbrana Srbije. Do poluvremena, viđena je velika borba. Belorusi su uspeli da stabilizuju igru i dođu do plus 2, ali Đukić  sa pozicije krila dolazi na poziciju beka i postiže gol za 15:16.

I na startu drugog dela igralo se gol za gol. Belorusija dolazi do +2, ali ostaje sa igračem manje, a Srbija to koristi i dolazi do novog izjednačenja preko Vujića. Ipak, umesto potpunog preokreta Srbija ponovo staje. Tako, sa igračem više, ne koristi napad, a Marsenić pogađa stativu, dok sa druge strane Belorusija postiže gol, stabilizuje igru i pravi seriju od +3, 19:16.

Novu šansu za preokretu, Srbija je ponovo imala u 41. minutu, kada "dobijamo" dva igrača više, posle grešaka i agresivne igre Belorusa. Ali, novi promašeni sedmerac i neiskorišćen zicer, koji je promašio Marsenić utiču da rivali dođu do +5. Peruničić je pokušavao da izmenama i tajm-autima trgne svoje rukometaše, ali do kraja meča u tome nije u potpunosti uspeo. Usledio je potpuni raspad igre koji je rezultovao prvim porazom na šampionatu.

Najefikasniji u reprezentaciji Srbije bio je Bogdan Radivojević sa 6 golova, ali je šutirao 13 puta. Sretenović je dodao 5 golova, Vujić je imao 4. Za Beloruse najbolji je bio Karalek sa 9 golova, Kuleš i Šilović su imali po 5 golova.

Da podsetimoo, na kontinentalnom takmičenju "Orlovi" nastupaju sa tri debitanta, levim bekom Stevanom Sretenovićem, pivotmenom Živanom Pešićem i desnim krilom Milanom Đukićem. Sledeći meč Srbija igra protiv Crne Gore u subotu od 18.15, a 13. januara igraju Srbija i Hrvatska od 20.30.

Raspored: Grupa A, 9. januar

Srbija - Belorusija 30:35

Hrvatska - Crna Gora

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Video: Peruničić uoči starta na EP: Verujem da smo sazreli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • urkez

    9. januar 2020 | 19:42

    Ubedljivo najgora reprezentacija u istoriji nase drzave, ne znam samo zbog cega smo dosli ovde?Definitivno najgori rukomet igramo u Evropi, ne samo i reprezentacija, nego i nasi klubovi, pogledajte gde nam je domaca liga!!! Dok svii napreduju, mi tonemo i tonemooo.... i tako ce se nastaviti dok neko normalan ne preuzme ovaj tim i uvede red i rad u reprezentaciji.

  • Sun

    9. januar 2020 | 20:50

    Lepo je nama pre 2 godine rekao selektor Norveske, da nas svako moze da pobedi her igramo istu igru vec 30 godina. Nista u igri ne menjamo, sve isti nacin igre!!!

  • Zeka

    9. januar 2020 | 18:13

    Kaže komentator, mi smo blagi favoriti. Nije on u vinklu. Sve dok ne dodje stranac za trenera, po mogućstvu neki skandinavac, nemamo šta da trażimo. Daj bože da grešim, ali pucamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA