≫ 

Primili smo 111 golova na tri meča, svi smo bili kukavice: Peruničić besan posle poraza na startu EP

Odigrali smo kukavički, nismo bili tim, nismo verovali u povratak, nismo pokazali stav šta mi zaista želimo - istakao je Peruničić

  • 5
Nenad Peruničić

Foto: Marko Jovanović

Rukometna reprezentacija Srbije poražena je od Belorusije 35:30 (16:15) u prvom kolu grupe A Evrpskog prvenstva u Gracu, u meču koji je presudilo izuzetno loše drugo poluvreme Orlova.

- Nedostaju reči za ovakav poraz, ali više boli način na koji smo izgubili nego ovih pet razlike. Verovao sam da smo dobro pripremljeni za protivnika koji je kompletan u svakom smislu, onda smo u samoj utakmici, pogotovo u drugom poluvremenu odstupili u mnogo stvari o kojima smo govorili. Pre svega da budemo stabilni. Na čemu smo potencirali za ovih godinu dana, a to je odbrana na kojoj smo najviše radili, a zajedno sa prijateljskim utakmicama sa Francuskom i Norveškom smo primili 111 godlova - istakoa je on i dodao:

- Odbrana je stvar želje, samopouzdanja i karaktera, stabilnosti koja treba napadu da pruži bolju energiju. Odigrali smo kukavički, nismo bili tim, nismo verovali u povratak, nismo pokazali stav šta mi zaista želimo, tako da jedan ovakav protivnik sa ovakvim trenerom je rutinski završio utakmicu. Preuzimam odgovornost, očigledno nisam dobro spremio ekipu, pre svega psihički.

On je objasnio i kako će spremiti ekipu za naredne mečeve.

- Ekipa je ogledalo trenera, ja ne odstupam od odgovornosti. Možeš da imaš loš dan, da vrhunski golman ne odbrani ništa, ali srce i karakter ti ne može niko oduzeti. Mi smo bili kukavice, i ja i igrači. Nismo imali raspoloženog igrača, nismo mogli da igramo nikako i pariramo.

Da podsetimo, sledeći meč Srbija igra protiv Crne Gore u subotu od 18.15, a 13. januara igraju Srbija i Hrvatska od 20.30.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nacijać

    9. januar 2020 | 22:38

    Rukomet je kao Fudbal nikad ništa nismo nadali ! Doduše bilo je bolje kad je Veselin Vuković bio Selektor kada smo mi bili domaćini EP i bili u Finalu od kada su fa isterali opet stara prića!

  • Marko986

    10. januar 2020 | 06:53

    Pa Perune idi,dosta je Prava je lakrdija kao i fudbal Treba pratiti sah i manje stresne sportove

  • 937

    10. januar 2020 | 08:23

    Neznalice...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA