≫ 

Ovo je finale za oba tima: Može li Srbija da "nastavi" taj negativan niz Crne Gore?

Meč je na programu u subotu od 18.15 minuta

  • 3
Nenad Peruničić Foto: Marko Jovanović

Rukometna reprezentacija Srbije više nema prava na kiks, kao ni selekcija Crne Gore koja je naredni rival našoj selekciji na Evropskom prvenstvu!

I Srbiji i Crnoj Gori je meč 2. kola grupe A (18.15, RTS 1) svojevrsno finale s obzirom na doživljene poraze na otvaranju takmičenja. Podsetimo, Srbija je izgubila od Belorusije, a Crna Gora od Hrvatske.

- Utakmica protiv Crne Gore je trenutak odluke ili nastavljamo ili se vraćamo podvijenog repa kući. Stvar je ponosa, časti, inspiracije i odgovornosti koje svi nosimo i predstavljamo svoju zemlju. Očekujem da ovi momci imaju drugačiju reakciju nego što su imali u prethodnoj utakmici.

- Da imaju bistriju glavu nego što su je imali, i malo više vere nego što je bilo. Očekujem tvrdu, žestoku, fajtersku utakmicu. Od momaka ću tražitisve što sam i do sad. Da daju sve od sebe, pa i preko granice. Verujem da smo spremni da se izdignemo iz ove situacije i poraza u prvoj utakmici. Isto tako verujem i da imamo snagu, karakter da pokažemo zube i da pobedim - rekao je selektor Orlova Nenad Peruničić pred ovaj meč.

Nenad Peruničić Foto: Marko Jovanović

Crna Gora na velikim takmičenjima nema pobedu još od 2007. godine i poprilično su naoštreni da to promene.

Od tog trenutka zabeleili su jedan remi i 15 poraza, dok u dva međusobna meča sa Srbijom imaju poraz i remi.

- Protiv Srbije će biti još teže nego protiv Hrvatske, jer su visoki, teški i svaka naša pogrešna odluka u napadu će rezultirati kontrom i brzim rešenjima. Zato moramo da budemooprezni i pametni - rekao je rukometaš Stevan Vujović, a prenose Vijesti.

>>> Porazom od Belorusije Srbija je šanse za plasman u drugi krug EP u rukometu svela na minimum, ali šanse još postoje, ako danas (18.15) savlada Crnu Goru. Kvota na Orlove je 1,80, dok pobeda Crnogoraca plaća 2,35. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Crna Gora - Srbija.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Video: Opkladila sam se sa golmanom rukometne reprezentacije Srbije Vladimirom Cuparom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA