Kolaković 4. put na Olimpijskim igrama: Bivši selektor odbojkaša Srbije napravio podvig sa Iranom!

Novi uspeh Kolakovića

  • 1
Igor Kolaković Foto: Youtube.com

Nekadašnji selektor odbojkaške reprezentacije Srbije, Igor Kolaković, odveo je Iran na Olimpijske igre!

Proslavljeni crnogorski odbojkaški trener je olimpijsku vizu izborio u finalu azijskog kvalifikacionog turnira, i to u u Kini protiv domaće selekcije, prilično ubedljivo sa 3:0 (25:14, 25:22, 25:14).

Tako je Kolaković nastavio veliki niz uspeha, četiri puta je bio na Svetskim prvenstvima vodeći SCG, zatim Srbiju i Iran, a ovo će Iranu biti druge uzastopne Olimpijske igre.

Kada su u pitanju Olimpijske igre, Kolaković je bio tri puta učesnik, dva puta kao selektor Srbije (2008. u Pekingu i 2012. u Londonu), prethodno je bio pomoćnik Ljubomira Travice u Atini 2004.

Sa Iranom je Kolaković prošle godine postao prvak Azije, a novi podvig ima poseban značaj jer je ostvaren na gostujućem terenu.

Video: Moćno i beskompromisno: Ovako je Srbija pobedila Špance u finalu ATP kupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gok

    12. januar 2020 | 23:46

    Pa to su te nepravde,koga treba sve u evropi pobediti a koga u aziji,gde su inace iranci bez nekog ozbiljnijeg konkurenta i to je kao uspeh.Da igraju kvalifikacije protiv evropljana nebi se plasirali do kraja ovog veka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA