≫ 

Sin Danila Lazovića igrao za Crnu Goru protiv Srbije

Sin legendarnog glumca nastupa za reprezentaciju Crne Gore, koja je kontroverzno proslavila trijumf protiv Srbije

  • 86
Crna Gora rukomet, Danilo Lazović

Foto: Instagram.com/cgsportme, Youtube

Mnogo bure izazavala je utakmica Srbije i Crne Gore u rukometu, u kojoj su naši igrači poraženi sa 22:21, nakon čega su posle samo dva meča izgubili sve šanse za plasman u narednu fazu Evropskog prvenstva. Zanimljivo, član ekipe Crne Gore bio je i sin našeg legendarnog glumca, Danila Lazovića, koji je imao razloga za slavlje.

Naš tim je igrao izuzetno loše i zasluženo je završio takmičenje posle dva meča, a so na ranu dodali su Crnogorci provokativnom proslavom posle utakmice.

Naime, u autobusu Crnogoraca posle pobede nad Srbijom vijorila se kontroverzna zelena zastava, koja je bila simbol Komita, koji su se 1918. godine na čelu sa generalom Krstom Popovićem pokrenuli bunu protiv odluke da se Crna Gora priključi Srbiji. Takođe pojedini su pokazivali simbol sa ispruženim palcem i kažiprstom, koji je karakterističan za tvrdokorne crnogorske nacionaliste.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by AHC Dunarea Calarasi 2014 (@ahcdunareacalarasi) on

 

Rukometaši su protiv Srbije i igrali u zelenim dresovima, a takav isti nosio je i sin Danila Lazovića. Lazović u reprezentaciji Crne Gore nosi broj 8. Svojevremeno je bio član mladih reprezentacija Srbije, ali se kasnije opredelio za Crnu Goru, pošto nije dobio poziv iz Srbije.

Treba istaći da Vuk Lazović nije na snimcima pokazivao sporni simbol, niti je u rukama imao kontroverznu zastavu, ali je sam način ovakve proslave trijumfa nad Srbijom i to što je u takvom društvu, dovoljan da se podigne prašina.

Naš legendarni glumac Danilo Lazović preminuo je 25. marta 2006. godine u 55. godini života od posledica srčanog udara.

Danilo Lazović

Danilo Lazović; Printskrin: Youtube, RTS

Da danas može da vidi sina, verovatno bi ga bila sramota da igra za ekipu koja slavi trijumf nad Srbijom komitskom zastavom.

Danilo je bio veliki Srbin i to je ponosno isticao. Često je citirao Gorski vijenac, a zalagao se i da Srbija uvede kao predmet u osnovnim školama hajdučko vaspitanje, gde bi se učio čitav hajdučki ciklus učio napamet i čuvala uspomena na Hajduk Veljka, Stanoja Glavaša ili Karađorđa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • W

    13. januar 2020 | 12:34

    Nisu vredni pomena, a Danila u ovo ne treba mešati ni kao oca ovoga montegringa!

  • Zoran

    13. januar 2020 | 15:06

    Znam da moja deca dok su studirala nisu mogla da ostvare dom jer je bio pun Crnogoraca. Sada ne mogu da nadju ni posao jer su ga zauzeli ti isti Crnogorci.

  • Bojana

    13. januar 2020 | 13:12

    Ostavite dete na miru.Ne raspaljujte vatru. Prekinite više to huškanje.Svako neka traži svoje mesto pod Suncem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA