≫ 

Srbija počinje EP sa Rusijom, a golman delfina najavljuje: Očekujte atomski vaterpolo!

Srbija igra prvi meč na šampionatu protiv Rusije u utorak od 17.30 sati

  • 1
Vaterpolo Srbija - Hrvatska, Svetska liga Foto: Marko Jovanović

Golman vaterpolo reprezentacije Srbije Gojko Pijetlović, uoči starta Evropskog šampionata u Budimpešti, izjavio je da očekuje neizvestan turnir, ali da se ambicije znaju.

Rival je, po mnogima, najkvalitetniji sastav posle, naravno, našeg tima. Ipak, Rusi ne bi trebalo da budu težak zalogaj ali je činjenica da zahtevaju pun oprez i respekt.

Pogotovo jer je reč o fizički sjajno pripremljenom timu, koji ima dosta kvalitetnih pojedinaca i koji je na prošlom prvenstvu Evrope namučio Srbiju. Bilo je tada 11:9 za naš tim.

- Biće dosta neizvesno, ima više favorita. Vaterpolo se dosta promenio u poslednjih godinu-dve, uvođenjem novih pravila, što je drugim ekipama dalo više sanse jer pada više golova. Atraktivnije je, ali igraće se nove atomske odbrane, koje su dosta teže i fizički će biti dosta napornije- rekao je Pijetlović novinarima u Budimpešti.

Vaterpolo savez Srbije, Gojko Pijetlović Foto: Marko Todorović

Srbija će pohod na peto uzasttopno zlato početi sutra protiv Rusije, a rivali u B grupi biće još Rumunija i Holandija.

- Od tri ekipe u grupi Rusi su najbolji, neće biti lako, pogotovo na početku, ali na nama je do odigramo kako znamo. Protiv Rumuna i Holanđana smo apsolutni favoriti, opeti fizički su spemni, pogotovo Holanđani, snažni su, brzo plivaju. Neće biti lako kao što se priča, ali ako mi odigramo kako znamo, može da nam bude dobra priprema za dalji deo takmičenja - poručio je Pijetlović.

Video: Počinje EP u vaterpolu: Srbija juri istorijsko zlato

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA