Smrt u hrvatskom parlamentu: Preminuo legendarni sportski komentator i novinar

Fredi Kramer je preminuo tokom posete parlamentu

  • 0
Fredi Kramer Printskrin: Youtube

Bivši sportski novinar, Fredi Kramer, preminuo je u 89. godini života, tokom posete hrvatskom Saboru.

Iz Sabora je potvrđena ta informacija za "Jutarnji", a više detalja znaće se tokom dana. Sumnja se da je Kramer doživeo srčani udar.

Pozlilo mu je prilikom izlaska iz zgrade parlamenta. U pomoć su mu pritekli službenici Straže hrvatskog Sabora, pružena mu je hitna lekarska pomoć, ali je sve bilo uzalud. Uprkos pokušajima reanimacije, Kramer je preminuo.

Fredi Kramer rođen je u Zagrebu 1931, a novinarstvom je počeo da se bavi 1956. Obavljao je mnogobrojne dužnosti i u Fudbalskom savezu Zagreba, Hrvatskom teniskom savezu, Fudbalskom savezu Hrvatske i Dinamu iz Zagreba.

Kao novinar je radio na HRT-u, bio je zaposlenik i u Dinamu iz Zagreba, gde je bio urednik svih monografija od 1945. do 1975. godine. Bio je i predsednik Teniskog saveza Hrvatske, pokretač časopisa Tenis, autor je mnogo knjiga o tenisu, fudbalu i rukometu, kao i scenarista dokumentarnog filma "Vek hrvatskog fudbala".

Mesto i datum sahnrane Fredija Kramera biće naknadno objavljeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA